Zwangerschapscursus Apeldoorn
zwangerfitklein1.jpg

Gefeliciteerd, je bent zwanger!  Behalve de nodige lichamelijke veranderingen zit je ongetwijfeld met vragen en wil je zo goed mogelijk geïnformeerd en ontspannen mogelijk de bevalling in gaan. 

Dan kan je vanaf de 12de week terecht bij de zwangerschapscursus ZwangerFit in Apeldoorn bij Houwer en Ruijs. Wij bieden tijdens de zwangerschapscursus een actieve begeleiding, waarbij je meer leert over je veranderende lichaam. Beweging en verantwoord trainen zijn heel belangrijk tijdens deze zwangerschapscursus. Onze docent zorgt voor een goede begeleiding. 

Naast het actieve deel bieden we ook een informatief deel, waar je naast theorie ook terecht kunt met al je vragen. Zodat je straks fit en ontspannen aan de bevalling kan beginnen. Tijdens de theorie hebben we het over de verschillende weeën, ontsluiting, persen, pershoudingen en niet te vergeten de kraamtijd.

Indeling zwangerschapscursus

Elke week beginnen we de les met bewegen. We starten de muziek en beginnen met een warming-up en het verbeteren van je conditie. We doen verschillende oefeningen voor het gehele lichaam. Tijdens de zwangerschap hebben veel vrouwen last van rug- en bekkenbodemklachten. We geven je tips om dit te helpen voorkomen of te verminderen. de les wordt afgerond door aemhalings- en ontsapnningsoefeningen, waarbij de bewustwording van de bekkenbodem een belangrijke rol speelt.

Gelijk beginnen met de zwangerschapscursus in Apeldoorn?

Al vanaf de 12de week kan je beginnen met de zwangerschapscursus. Tot de bevalling mag je de cursus volgen. Als je daarna nog verder wilt kan je na een 4 tot 6 weken MammieFit starten .

Wanneer is de zwangerschapscursus in Apeldoorn?

Op dinsdagavond en op woensdagavond is er een actieve les van 18.45-19.45 uur (ZwangerFit zwangerschapscursus) en van 20.00-21.15 uur (MammieFit). Elke eerste of tweede zaterdag van de maand is er van 11.30-12.30 uur een theorieles voor de ZwangerFit zwangerschapscursus. De lessen zijn altijd, ook de theorieles, aan de Baron Sloetkade 109 in Apeldoorn. 

Kosten zwangerschapscursus Apeldoorn

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden in de aanvullende verzekering (een deel) van de training. U dient zelf de factuur in de te dienen bij de zorgverzekeraar. De kosten voor de zwangerschapscursus zijn:  € 47,- per maand (Start u halverwege de maand, dan kost een losse les  € 11,75). 

Inschrijven

Als je weet dat je deze zwangerschapscursus ZwangerFit wilt volgen, schrijf je dan zo snel mogelijk in. Het kan voorkomen dat de cursus vol zit.

Aanmeldingsformulier zwangerschapscursus | ZwangerFit

Aanmeldingsformulier downloaden   

Stuur het formulier op naar bkollmann@houwerenruijs.nl.

Proefles zwangerschapscursus ZwangerFit volgen?

Twijfel je of wil je eerst een keer meedoen, voordat je je inschrijft?  Dat kan bij deze zwangerschapscursus!
Meld je aan d.m.v. een mailtje naar:  bkollmann@houwerenruijs.nl.

Zwangerschapscursus ZwangerFit Facebookpagina

Bekijk de facebookpagina van ZwangerFit: www.facebook.com/zwangerfit.apeldoorn

Binnen onze praktijk is Belinde Kollmann ZwangerFit docent.

Meer informatie over de zwangerschapscursus ZwangerFit?

Facebook pagina   Bel: 055-3605681    E-mail: info@houwerenruijs.nl    Afspraak maken

Uw therapeute