Leefstijl en Preventie
Piece-of-Kate-fotografie-H-R-3.jpg

Voorkomen is beter dan genezen. Een bekend gezegde dat de spijker op zijn kop slaat. In sommige gevallen zijn klachten en blessures niet te voorkomen, door bijvoorbeeld een ongeluk of een ziekte. Maar in veel gevallen had een blessure of klacht voorkomen kunnen worden middels preventie. Door te trainen met professionele therapeuten, haalt u niet alleen het beste uit uzelf, maar minimaliseert u ook uw kans op het ontstaan van klachten en blessures.

Leefstijl en preventie, onderdeel van elke behandeling

Leefstijl en preventie zijn twee van onze belangrijkste pijlers. Dit dragen wij op verschillende manieren uit. Zo zal uw therapeut tijdens uw behandeling altijd met u bespreken hoe u na uw behandeling niet opnieuw (dezelfde) klachten ontwikkelt. Daarnaast bieden wij meerdere vormen van sport aan gericht op onder andere de preventie van klachten en blessures.

Zo kunt u op een gezonde, veilige en verantwoorde manier trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut middels FysioFitness. Deze groepsmatige sportvorm is geschikt voor iedereen. Speciaal voor zwangeren en pasbevallen vrouwen verzorgen wij ZwangerFit lessen, die helemaal afgestemd zijn op het zwangere en pas bevallen lichaam.  Naast FysioFitness en ZwangerFit bieden wij u de mogelijkheid om Pilates te volgen. In deze groepslessen wordt er gestreefd naar de ultieme balans tussen lichaam en geest middels kracht, souplesse en controle.