Shockwave therapie: dé oplossing bij hielspoor
Shockwave therapie is effectief bij hielspoor - Fysiotherapie Houwer & Ruijs Apeldoorn

De fysiotherapeut kan shockwave therapie inzetten om pijn in spieren en pezen te behandelen (bijvoorbeeld hielspoor). Deze methode is door meerdere wetenschappelijke studies als zeer effectief bestempeld. Met shockwave therapie wordt de pijn rechtstreeks bij de oorsprong bestreden, zonder medicatie of chirurgie. Door middel van schokgolven wordt de pijnlijke plek direct behandeld. In sommige gevallen kan door shockwave therapie een operatieve ingreep hierdoor worden voorkomen.

Indicaties voor shockwave therapie zijn:

  • hielspoor
  • tenniselleboog
  • golferselleboog
  • achillespeesontsteking
  • runnersknee of jumpersknee (overbelastingsklachten peesstructuren knie)
  • shinsplintsklachten (overbelastingsklachten onderbeen)
  • verkalking van schouderpezen
  • spasticiteit boven- en onderarmspieren ten gevolge van MS, CVA, cerebrale parese (in combinatie met oefentherapie)

Shockwave therapie behandeling

Na een intakegesprek en lichamelijk onderzoek volgt meestal een echo, waardoor uw therapeut uw pijngebied goed in kaart heeft. Hierna brengt deze gel aan op het te behandelen gebied om vervolgens de shockwave therapie te gaan starten. Deze gel geleidt de schokgolven die uit een behandelkop komen, welke uw therapeut ronddraaiend op uw huid beweegt. U voelt schokgolven die pijnlijk kunnen zijn. Deze golven versnellen het genezingsproces van uw lichaam door een betere doorbloeding van het weefsel te bewerkstelligen en de stofwisseling te stimuleren. De nareactie op de shockwave therapie kan per persoon en per behandeling wat wisselend zijn. Eén tot twee dagen na de behandeling mag u nog lichte napijn ervaren.

Shockwave therapie varieert van vier tot zes behandelingen, die elk vijf tot tien minuten in beslag nemen. De shockwave therapie wordt altijd gedaan in combinatie met andere therapieën, denk hierbij aan (thuis)oefeningen en/of medical taping.

Shockwave therapie is daarnaast een nog vrij onbekende, maar effectieve behandeling om de symptomen van spasticiteit te verminderen. Een hoge spierspanning ten gevolge van spasticiteit kan onder andere ontstaan als gevolg van cerebrale parese (CP), een hersenbloeding (CVA), MS of dwarslaesie. Shockwave therapie vermindert de symptomen van spasticiteit en verbetert daarmee de kwaliteit van leven.

Gespecialiseerd en gecertificeerd in Shockwade therapie

Binnen onze praktijk in Apeldoorn zijn Wouter Langendijk, Onno Houwer, Iris van den Berg, Liesbeth KamanMenno SchotsmanMarieke Posthumus-JonkerTessa van Luijk-Olyve, Jeroen Binsma en Dirk-Jan Bouwman gespecialiseerd en gecertificeerd in shockwave therapie.

Wilt u meer informatie over shockwave therapie?

Dan kunt u contact opnemen met de praktijk in Apeldoorn (055-3605681) of een e-mail sturen naar info@houwerenruijs.nl. U kunt ook online een afspraak maken.

Afspraak maken

Fysiotherapie