Artrose Instituut Nederland (AIN)Piece-of-Kate-fotografie-H-R-FSG-11.jpg

Sinds mei 2022 zijn wij als praktijk Artrose Instituut Nederland, vestiging Apeldoorn (locatie FSG Health) gestart in samenwerking met AIN welke gericht is op de conservatieve (niet-operatieve) behandeling van artrose knie, heup en overige gewrichten.

Bij het Artrose Instituut Nederland werken medisch specialisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten en podotherapeuten/ podologen onder één dak intensief met elkaar samen, om tot de beste en meest duurzame niet-operatieve behandeling van artroseklachten te komen.

Vele wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat de door ons gehanteerde behandelwijze de best mogelijke niet-operatieve behandelwijze is voor artroseklachten. Indien onverhoopt blijkt dat een operatie voor u de beste behandeling is, kunnen wij u via ons netwerk snel doorverwijzen naar een gespecialiseerde orthopedisch chirurg.

Werkwijze Artrose Instituut Nederland

Een behandeling bij Artrose Instituut Nederland, vestiging Apeldoorn begint met een consult/intake bij de medisch specialist en de fysiotherapeut. Aan de hand van dit consult wordt in kaart gebracht of en hoe AIN u verder van dienst kan zijn. Bij Artrose Instituut Nederland wordt voor iedere patiënt een individueel behandelplan opgesteld. Hiermee kan ons team zorgen voor de meest geschikte behandeling die van toepassing is op de specifieke situatie van u. Dit kan inhouden: trainingen bij de fysiotherapie, wel of niet corrigerende inlays (zooltjes) of bracing, adviezen van ergotherapie hoe het beste om te gaan met (de gevolgen van) artrose in uw dagelijks leven en adviezen op het gebied van voeding en leefstijl.
Het is, op grond van onze ervaringen en van wetenschappelijk onderzoek over de conservatieve behandeling van artrose, onze overtuiging dat het beste (en ook het meest duurzame) resultaat van een niet-operatieve behandeling van artrose alleen behaald kan worden in een multidisciplinaire setting.

Teamleden vestiging Apeldoorn

Vergoeding 

Met een verwijzing van uw (huis)arts worden de reguliere kosten van de behandeling van artrose vanuit de basisverzekering of de aanvullende verzekering (indien u voldoende aanvullend verzekerd bent) door de ziektekostenverzekeraar vergoed.

Afspraak maken bij Artrose Instituut Nederland?

Indien u meer informatie wilt over onze werkwijze of een afspraak wilt maken bij AIN vestiging Apeldoorn, kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn te bereiken op telefoonnummer 085-08225014 of door het sturen van een e-mail naar info@artroseinstituut.nl. Wij maken, indien gewenst, graag een afspraak met u voor nadere kennismaking.

Uiteraard kunt u ook de website van AIN www.artroseinstituut.nl raadplegen. U treft aldaar een uitgebreidere beschrijving aan van onze diensten en medewerkers.