Pols-/handtherapieXPRO0593.jpg

De hand en de pols is een complex gebied van onder andere botten, spieren, pezen, banden, gewrichten, zenuwen en huid. Deze elementen werken nauw samen, waardoor je met uiterste precisie of juist met grote kracht je handen kunt bewegen. Klachten aan je hand of pols zijn vaak niet alleen erg pijnlijk, maar kunnen ook je dagelijks leven behoorlijk belemmeren. De gespecialiseerde fysiotherapeut zorgt er samen met je voor, dat je je hand en pols weer zo goed mogelijk kunt gebruiken.

Klachten aan de hand en pols kunnen het gevolg zijn van een ongeluk, overbelasting, artose, reuma of luxatie. Andere redenen voor klachten zijn: een operatie, een breuk, een triggerfinger of bij een carpaal tunnelsydroom.

Behandeling pols-/handtherapie

De handtherapeut inventariseert je klachten tijdens een intakegesprek bij een van onze praktijken in Apeldoorn, waarbij deze je hand onderzoekt. Hierna stelt hij samen met je doelstellingen op voor de behandeling en gaat deze van start. Hoe je behandeling er precies uit gaat zien, hangt helemaal af van je situatie.

De therapie kan bestaan uit:

  • mobilisatietechniekenwondverzorging
  • oefentherapie
  • functionele training
  • het tegen gaan van zwellingen
  • wondverzorging
  • littekenbehandeling
  • spalktherapie

Daarnaast begeleidt en adviseert de handtherapeut je om je herstel te bevorderen en te voorkomen dat de klachten terugkeren. Denk hierbij aan oefeningen welke je thuis kan uitvoeren.

Specialisten handtherapie

Binnen onze praktijk wordt handtherapie verzorgd door Menno Schotsman, Leonie Asselbergs en Wendy van de Spreng.

Meer informatie over handtherapie?

Dan kun je contact opnemen met de praktijk in Apeldoorn (055-3605681) of een e-mail sturen naar info@houwerenruijs.nl. Je kunt ook online een afspraak maken voor handtherapie.

Afspraak maken