Houwer & Ruijs
_OUS6019.jpg

In 1995 is Gerke Houwer gestart aan de Henriëtte van Eyklaan en in 1998 is Maarten Ruijs bij hem in dienst getreden. In 2001 zijn zij een maatschap aangegaan, ieder werkend op een eigen locatie. In 2008 openden zij samen de deuren van de praktijk aan de Deventerstraat. Een goed geoutilleerde praktijk met zeven behandelkamers en een ruime sportzaal. Wegens aanhoudende groei is in 2012 een volgende moderne praktijk geopend aan de Baron Sloetkade in het Gezondheidscentrum Welgelegen. Deze praktijk heeft drie behandelkamers en tevens een ruime complete sportzaal. In 2016 zijn de deuren geopend van de vierde locatie op de FSG sportcampus Apeldoorn, welke gelegen in een bosrijke omgeving. Deze locatie heeft tien behandelkamers, een ruime oefenzaal, een functionele screeningsruimte en is onderdeel van het multidisciplinair sportmedisch centrum FSG Health, opgezet door Houwer & Ruijs. Het personeelsbestand is uitgegroeid van 2 in 2001 naar 33 fysiotherapeuten in het voorjaar van 2021.

Hoogwaardige zorg

Houwer & Ruijs blijft groeien. Dit komt niet alleen door de hoge kwaliteit fysiotherapeutische zorg die geleverd wordt, maar ook door de patiëntgerichte benadering, de minimale wachttijd, de diversiteit in specialismes en behandeltechnieken uitgevoerd door goede vakbekwame therapeuten en de uitgebreide samenwerkingsverbanden binnen hun netwerk.

Samenwerkingsverbanden

Houwer & Ruijs gelooft dat een goede samenwerking essentieel is voor een succesvolle behandeling. Onderling met collega’s, maar ook met andere zorgverleners, sportverenigingen en bedrijven. Om die reden participeren zij in het gezondheidscentrum Welgelegen met onder andere huisartsen, apotheek, oefentherapie Mensendieck, podotherapie, ergotherapie en een psycholoog. Daarnaast hebben zij een multidisciplinair sportmedisch centrum opgezet, genaamd FSG Health. Dit is onderdeel van de FSG sportcampus Apeldoorn. Partners hierin zijn: GelreSport (orthopedie Gelre Ziekenhuis), BeLife (Zorg en Revalidatie), (Di)eetslim (diëtetiek), Verhage orthopedie (orthopedisch instrumentmaker) en sportmassage.

PlusPraktijk

Houwer & Ruijs heeft inmiddels de status ‘PlusPraktijk’ voor Achmea, Menzis en CZ behaald. In 2014 voldeden wij al aan de hoge auditeisen van Achmea. Hiermee hebben wij aangetoond te voldoen aan een uitgebreid eisenpakket met betrekking tot kwaliteit en transparantie van zorg. In 2016 hebben wij ook de Plus-status op papier verkregen bij twee andere grote zorgverzekeringen. Eind 2018, 2019 en 2020 zijn wij opnieuw geauditeerd en ook in 2021 mogen wij de naam PlusPraktijk uitdragen.

Activiteit en zelfredzaamheid patiënt 

Houwer & Ruijs heeft als doel een vooraanstaande fysiotherapeutische dienstverlener te zijn met betrekking tot het mobiliseren en laten bewegen van mensen binnen een sterk veranderend zorglandschap. De praktijk kenmerkt zich door het streven naar activiteit en zelfredzaamheid van de patiënt en biedt daartoe een breed scala aan behandelwijzen die continu herzien worden. De behandelingen zullen altijd gericht zijn op maximalisatie van bewegingsmogelijkheden in het maatschappelijk en/of sociaal verkeer van de patiënt. De hulpvraag van de patiënt staat hierin altijd centraal. Er zal altijd samen met de patiënt gezocht worden naar de perfecte balans tussen belasting en belastbaarheid. Indien nodig, zullen andere disciplines die kunnen bijdragen aan het herstel van de patiënt, worden ingeschakeld.