Bikefitting
Tekstfoto-bikefitting.jpg

Rugklachten, nekklachten, zadelpijn, knieklachten en tintelende handen zijn zomaar een paar voorbeelden van veel voorkomende problematiek op de racefiets of mountainbike. Deze problemen vinden we terug in de volle breedte van de sport, van toerfietser tot professioneel fietser.

Fietsers geven vaak grote bedragen uit aan hun fiets en fietsonderdelen. Waarom dan besparen op een correcte en effectieve houding op de fiets? Er zijn voldoende oorzaken waardoor er klachten kunnen ontstaan, die van invloed zijn op het rijplezier. Er is niets vervelender dan fietsen met klachten, of niet eens kunnen gaan fietsen, vanwege een onnodige blessure, omdat uw houding op de fietst niet correct is of niet bij uw lichaam past.

Een dynamische bikefitting is geschikt voor elke fietser en zorgt ervoor dat u in een comfortabele houding op uw fiets zit. Geen persoon is gelijk, daarom is elke zitpositie sterk persoonsgebonden. Middels een bikefitting wordt uw fiets aan uw lichaam aangepast en hoeft uw lichaam zich niet aan uw fiets aan te passen.

De bike-fitting wordt verricht volgens het concept van het Duitse Gebiomized (www.gebiomized.de).

Een bikefitting duurt 90 tot 120 minuten en bevat de volgende elementen:

  • intakegesprek (hulpvraag, wel of niet aanwezige klachten)
  • lichamelijk functieonderzoek inclusief advies en oefeningen ter ondersteuning van een comfortabele fietspositie
  • schoenplaat controle, lokalisering en eventueel correctie
  • videoanalyse
  • aanpassingen, videoanalyse, aanpassingen wanneer extra nodig
  • try-out fase, evaluatie per mail, eventuele re-fitting

Tarieven bikefitting;

  • 170,- inclusief btw
  • exclusief eventuele onderdelen om de juiste positie te verkrijgen (zadel, stuurpen, stuur).

Door mijn achtergrond als fietser (wedstrijdrijder), gecombineerd met mijn manueel-/fysiotherapeutische vakkennis, zorg ik samen met u voor een comfortabele fietspositie.

Wilt u meer informatie over Bikefitting?

Dan kunt u contact opnemen met de praktijk (055-3605681) of een e-mail sturen naar info@houwerenruijs.nl. U kunt ook online een afspraak maken.

Afspraak maken