Fysiotherapie
Piece-of-Kate-fotografie-H-R-FSG-5.jpg

De fysiotherapeut is gespecialiseerd in het verhelpen van klachten en problemen van het houdings- en bewegingsapparaat. Uitgangspunt voor de behandeling vormt voor de fysiotherapeut het belasting-/belastbaarheidsmodel. Wanneer de balans tussen uw dagelijkse activiteiten (belasting) en de hoeveelheid activiteiten die u aan kunt (belastbaarheid) is verstoord, kunnen er klachten ontstaan. Dit kan gaan om sportblessures, werkgerelateerde klachten, de gevolgen van een ziekte of ongeval, een ”verkeerde” houding/beweging of simpelweg omdat uw lichaam ouder wordt. De fysiotherapeut is er dan om (samen met u!) de verstoorde balans tussen belasting en belastbaarheid te herstellen.

Tijdens de eerste afspraak wordt uw klachtenbeeld in kaart gebracht en vindt er een lichamelijk functieonderzoek plaats. Op basis van deze gegevens maakt de therapeut samen met u een behandelplan. Door middel van behandeling, begeleiding en advisering probeert de fysiotherapeut u te helpen uw dagelijks leven zo goed mogelijk voort te zetten.

De fysiotherapeut kan als behandeling kiezen voor bewegingstechnieken, massagedry needling, oefentherapie, shockwave therapieEPTE, medical taping en advisering. Binnen onze praktijk is actief bewegen op een verantwoorde manier een belangrijk onderdeel van de behandeling. Dit is bedoeld om de beweeglijkheid van de gewrichten te beïnvloeden, de spierkracht en/of stabiliteit te vergroten en om een betere houding aan te leren. Een grote rol speelt u hierin zelf door middel van het doen van oefeningen thuis. Wij maken hiervoor gebruik van een huiswerkoefenprogramma middels onze Physitrack app (E-health).

Voor meer informatie over fysiotherapie?

Dan kunt u kijken op www.fysiotherapie.nl. Daarnaast kunt u contact opnemen met de praktijk (055-3605681) of een e-mail sturen naar info@houwerenruijs.nl. U kunt ook online een afspraak maken

Afspraak maken

Onze fysiotherapeuten