Up to SportKleine-foto-Up-to-Sport.jpg

Het Up to Sport beweegprogramma is een programma gericht op 12-18 jarigen welke, om wat voor een reden ook, het niet lukt om te bewegen en/of sporten. Het doel van het programma is fitter worden en fitter blijven!

Waarom Up to Sport?

Je wil fitter worden, maar het lukt niet. Dit geldt voor veel jongeren! Er zijn veel redenen om fit te willen zijn: 

  • je voelt je fijner
  • je kan makkelijker meedoen met anderen bij sporten, gymmen
  • andere dingen gaan vaak beter als je fit bent (school…)
  • gewoon, omdat je het wil!

Er zijn ook redenen waarom het vaak niet lukt:

  • je kunt er niet toe komen
  • je hebt steeds blessures
  • je hebt een bepaalde ziekte
  • je omgeving snapt het niet
  • je vindt het spannend
  • je weet niet hoe te beginnen

Wat het ook is, dat maakt voor ons niet uit. We willen je graag helpen om te zorgen dat het wél lukt en ook blijft lukken!

Voor wie is Up to Sport?

Voor iedereen van 12-18 jaar die wil. We beginnen met groepjes met degenen die het vooral moeilijk vinden omdat er iets aan de hand is. Je kunt bijvoorbeeld een ziekte hebben, pijnklachten ervaren, of chronisch vermoeid zijn.

Wat is Up to Sport?

Up to Sport is een beweegprogramma waar we twee dingen mee willen bereiken. Allereerst helpen om fit te worden. Maar daarnaast, of eigenlijk daarna, ook om fit te blijven. Daarom helpen we je ook om na het programma aan te sluiten bij een sportclub, groep, fitness, of wat er dan ook bij je past.

Hoe doen we dat bij Up to Sport?

We beginnen met jou samen om te kijken hoe je er voor staat. Dan gaan we, ook weer samen, een trainingsprogramma maken welke past bij jou. In kleine groepen van 6-8 deelnemers ga je dan je eigen programma 2 keer per week een uur doen. In 14 weken ga je zo echt fit worden! Je wordt daarbij geholpen en begeleid door een sport gespecialiseerde kinderfysiotherapeut en een sportcoach. Met een fitbit die je van ons kan lenen, helpen we je om te kijken hoe het ook door de week gaat. En we hebben een app die daarbij helpt.

Tegen het einde van het programma kijken we samen wat je bereikt hebt en hoe je verder kan gaan om fit te blijven of zelfs nòg fitter te worden.

Kosten Up to Sport?

Niets. Ja, jouw en onze inzet en energie!

Waar, wie en wanneer is Up to Sport?

Waar? Houwer & Ruijs Kinderfysiotherapie op FSG Health, Laan van Westenenk 4, 7336 AZ te Apeldoorn

Met wie? Het team bestaat uit een van de sport gespecialiseerde kinderfysiotherapeuten van Houwer & Ruijs (Jeroen Abraas, Daphne Colijn, Joanne Zwart en Ellen Hemler), een sport/beweegcoach van Accres Sportservice en loopcoach Gert-Jan Wassink. En, als we samen denken dat je dat kan helpen, een diëtiste of jeugdcoach.

Wanneer? Dinsdagmiddag en vrijdagmiddag 16.00-17.00. We gaan starten in november!


Geïnteresseerd in Up-to-Sport?

Voor jezelf? Je kunt met ons contact opnemen via Whatsapp (06-48709388) of door te bellen naar de praktijk (055-3605681).

Voor een ander (verwijzer)? Stuur een Siilo bericht naar Ellen Hemler of Jeroen Abraas of een e-mail naar ehemler@houwerenruijs.nl of jabraas@houwerenruijs.nl.