Up to Sport

Up to Sport is een beweegprogramma gericht op 12-18 jarigen die het (om wat voor een reden ook) niet lukt om te bewegen en/of sporten. Het doel van het programma is fitter worden en fitter blijven! Met Up to Sport willen we twee dingen bereiken. Allereerst willen we je helpen om fit te worden. Maar daarnaast, of eigenlijk daarna, ook om fit te blijven. Daarom helpen we je ook op weg om na het programma aan te sluiten bij een sportvereniging, fitness-plek of een andere sportvorm die bij je past.

Waarom Up to Sport?

Je wil fitter worden, maar het lukt niet. Dit geldt voor veel jongeren. Er zijn veel redenen om fit te willen zijn:

  • je voelt je fijner;
  • je kan makkelijker meedoen met anderen bij sporten/gymmen;
  • andere dingen gaan vaak beter als je fit bent (school);
  • gewoon, omdat je het wil!

Er zijn ook redenen waarom het vaak niet lukt:

  • je kunt je er niet toe zetten;
  • je hebt steeds blessures;
  • je hebt een bepaalde ziekte;
  • je omgeving snapt het niet;
  • je vindt het spannend;
  • je weet niet hoe te beginnen.

Wat het ook is, dat maakt voor ons niet uit. We willen je graag helpen om te zorgen dat het wél lukt en ook blijft lukken!

Voor wie is Up to Sport?

Voor iedereen van 12-18 jaar die graag wil beginnen met sporten. Up to Sport is juist ook gericht op jongeren die het moeilijk vinden om te bewegen omdat er iets aan de hand is. Je kunt bijvoorbeeld een ziekte hebben, pijnklachten ervaren of chronisch vermoeid zijn.

Hoe doen we dat bij Up to Sport?

We beginnen met jou samen om te kijken hoe je er voor staat. Daarna gaan we (ook weer samen) een trainingsprogramma maken dat past bij jou. In kleine groepen van 6-8 deelnemers ga je dan je eigen programma twee keer per week een uur doen. In 14 weken word je zo echt fitter! Je wordt daarbij geholpen en begeleid door een gespecialiseerde kinderfysiotherapeut en een sportcoach. Met een Fitbit die je van ons kan lenen, helpen we je om te kijken hoe het ook door de week heen gaat. Ook hebben we een app die daarbij helpt. Tegen het einde van het programma kijken we samen naar wat je bereikt hebt en hoe je verder kan gaan om fit te blijven of zelfs nòg fitter te worden.

Kosten Up to Sport?

Niets. Ja, jouw en onze inzet en energie!

Waar, wie en wanneer is Up to Sport?

Waar? Houwer & Ruijs Kinderfysiotherapie op FSG Health, Laan van Westenenk 4, 7336 AZ te Apeldoorn
Met wie? Het team bestaat uit één van de gespecialiseerde kinderfysiotherapeuten van Houwer & Ruijs (Jeroen Abraas, Daphne Colijn, Joanne Zwart, Lynn van Veldhuijzen en Ellen Hemler) en een sport/beweegcoach van Accres Sportservice. En, als we samen denken dat je dat kan helpen, een diëtiste of jeugdcoach.
Wanneer? Dinsdagmiddag en vrijdagmiddag.

Geïnteresseerd in Up to Sport?

Voor jezelf? Je kunt met ons contact opnemen via Whatsapp (06-48709388) of door te bellen naar de praktijk (055-3605681).

Voor een ander (verwijzer)? Stuur een Siilo bericht naar Ellen Hemler of Jeroen Abraas of een e-mail naar ehemler@houwerenruijs.nl of jabraas@houwerenruijs.nl.