Manuele therapie
manuele therapie in Apeldoorn

Bewegingsvrijheid. Daarvoor ga je naar de manueel therapeut in Apeldoorn. Want als je bewegingsvrijheid verminderd is, kan manuele therapie de oplossing bieden. De manueel therapeut is binnen de fysiotherapie de specialist bij klachten aan de wervelkolom. Deze therapie is geschikt voor klachten die, behalve met pijn, ook gepaard gaan met het minder goed kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar. De functie van de gewrichten verbetert, de houding verbetert en het bewegen gaat makkelijker.

Indicaties voor manuele therapie:

  • lage rugpijn, eventueel met uitstraling naar de billen en/of benen
  • nek- en/of hoofdpijn met een bewegingsbeperking, een acute stijve nek
  • nek- en schouderklachten die uitstralen tot in de armen (KANS klachten)
  • rugklachten hoog in de rug met eventueel mogelijke rib- en/of borstpijn (syndroom van Tietze)
  • bepaalde vormen van duizeligheid die opgewekt worden door het bewegen van de nek
  • diverse gewrichtsklachten, zoals heup-, knie-, enkel-, schouder-, elleboog- of polsklachten
  • kaakklachten, eventueel in combinatie met nekklachten

Behandeling

Tijdens de eerste afspraak maakt je manueel therapeut in Apeldoorn een inventarisatie van je klachten waarna een lichamelijk functieonderzoek volgt. De manueel therapeut beoordeelt de wervelkolom, gewrichten in samenhang met de door jouw aangegeven klachten en zoekt hiertussen verbanden. De manueel therapeut kijkt dus verder dan alleen de specifieke klacht. En is daarmee de analist van het bewegend functioneren van je lichaam. Na dit functieonderzoek stelt de manueel therapeut samen met je een behandelplan op. Je manueel therapeut probeert tijdens de behandeling de beperkte beweeglijkheid te herstellen of het teveel aan beweging te stabiliseren door middel van training. Je therapeut kan hierbij gebruik maken van vaardigheden die in de volksmond bekend staan als het ”kraken”. Daarnaast begeleidt en adviseert je manueel therapeut je om je herstel te bevorderen en te voorkomen dat de klachten terugkeren. Voorbeelden hiervan zijn huiswerkoefenprogramma middels onze Physitrack app (E-health), advies over sporten en bewegen (preventie) en advies over je werkplek.

Specialisten manuele therapie

Binnen onze praktijk in Apeldoorn zijn Gerke Houwer, Maarten Ruijs, Onno HouwerRinke van den BrinkFloris HeilBrenda WagensveldAnnemiek Wendrich, Mirjam Brinkman en Jarno Vriezekolk gespecialiseerd in manuele therapie.

Meer informatie over manuele therapie?

Dan kun je contact opnemen met de praktijk in Apeldoorn (055-3605681) of een e-mail sturen naar info@houwerenruijs.nl. Je kunt ook online een afspraak maken.

Afspraak maken