Sportfysiotherapie
Sportfysiotherapie Apeldoorn

De sportfysiotherapeut richt zich op de behandeling van mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens het sporten, of die een blessure hebben waardoor ze niet in staat zijn om te sporten. Daarnaast adviseert en begeleidt de sportfysiotherapeut ook beginnende en ervaren sporters, die hun conditie of prestaties willen verbeteren. Door zijn specialisatie begrijpt de sportfysiotherapeut hoe belangrijk het sporten is, voor jou en je vereniging.

Indicaties voor sportfysiotherapie:

  • behandeling van acute of chronische (sport)blessures
  • revalidatie na operatie of ziekte
  • conditietraining tijdens behandeling en/of revalidatie
  • conditietesten voor (beginnende) sporters
  • trainings-/oefenprogramma op maat
  • advies over geschikte sport of beweegactiviteit
  • advies over hulpmiddelen (braces)

De meeste voorkomende sportblessures waarmee mensen zich tot de sportfysiotherapeut richten, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. Wanneer uit de intake en functieonderzoek blijkt dat het complexe klachten betreft, kan de sportfysiotherapeut doorverwijzen naar bijvoorbeeld sportarts of andere deskundigen.

De behandeling wordt afgestemd op jouw fysieke mogelijkheden en op de sport die je beoefent. Hierbij kan de therapeut kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden, zoals oefenprogramma’s, bracing en/of medical taping, mobiliserende technieken, dry needling, EPTE, shockwave therapie en advies.

Gespecialiseerde sportfysiotherapeuten

Binnen onze praktijk in Apeldoorn zijn Liesbeth KamanWouter LangendijkIris van den BergAnnemiek WendrichJarno VriezekolkTessa van Luijk-Olyve en Linda Tijhaar gespecialiseerde sportfysiotherapeuten.

Meer informatie over sportfysiotherapie?

Dan kun je contact opnemen met de praktijk (055-3605681) of een e-mail sturen naar info@houwerenruijs.nl. Je kunt ook online een afspraak maken.

Afspraak maken