ClaudicatioNet
claudicatio1.jpg

Sinds begin 2015 is onze praktijk aangesloten bij het ClaudicatioNet. Dat betekent dat patiënten met de aandoening Claudicatio Intermittens/ "etalagebenen" bij Houwer & Ruijs terecht kunnen voor looptherapie/looptraining.

ClaudicatioNet is een geïntegreerd zorgnetwerk dat patiënten, fysiotherapeuten, huisartsen en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt. ClaudicatioNet streeft naar transparante en hoogwaardige zorg voor alle patiënten met perifeer vaatlijden in Nederland.

Claudicatio Intermittens of " etalagebenen" is een aandoening waarbij mensen na een stukje lopen steeds even stil moeten staan om de pijn uit de benen te laten wegtrekken. De aandoening wordt veroorzaakt door een doorbloedingsprobleem in de benen als gevolg van slagaderverkalking ofwel atherosclerose. Door deze verkalking wordt het bloedvat steeds nauwer; de doorbloeding gaat steeds verder achteruit en geleidelijk aan ontstaan er steeds meer klachten. Zo kunnen de eerste klachten bijvoorbeeld optreden tijdens inspanning zoals hardlopen terwijl op langere termijn gewoon wandelen een steeds groter probleem wordt.

De behandeling van Claudicatio Intermittens kan conservatief of operatief. De fysiotherapeut is intensief betrokken bij de conservatieve behandeling. Bij deze vorm van behandeling wordt er geprobeerd met aanpassingen van leefregels, medicatie en fysiotherapeutische behandelingen de klachten te verhelpen. Er is aangetoond dat patiënten met een conservatieve behandeling, waarbij zij gestimuleerd worden veel te lopen, leidt tot een verbetering van de loopafstand. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat de maximale pijnvrije loopafstand na looptherapie duidelijk verbetert (tot 210%).

Gespecialiseerd in claudicatio Intermittens / etalagebenen

Binnen onze praktijk is Menno Schotsman gespecialiseerd in Claudicatio Intermittens/ "etalagebenen".

Wilt u meer informatie over ClaudicatioNet?

Dan kunt u contact opnemen met de praktijk (055-3605681) of een e-mail sturen naar info@houwerenruijs.nl. U kunt ook online een afspraak maken.

Afspraak maken

Uw therapeut