Loopanalyse en loopscholing

loopanalyse apeldoornIn Nederland lopen inmiddels meer dan vier miljoen mensen hard. Door de groeiende populariteit van de sport is er een toenemend aantal personen met hardloopblessures. De hardloopspecialist is er voor u om middels een loopanalyse en loopscholing de oorzaak van uw hardloopblessure te achterhalen en uw klachten te verhelpen. Daarnaast kunt u middels een loopanalyse en loopscholing uw hardlooptechniek en hardloopprestaties bevorderen. De sportfysiotherapeuten van Houwer & Ruijs werken hierin samen met Gert-Jan Wassink in het innovatieve RunLab, gebouw FSG Health op de FSG sportcampus Apeldoorn.

De loopanalyse

In de meeste gevallen gaat de sportfysiotherapeut met u aan de slag na doorverwijzing van een fysiotherapeut. Dit is echter niet noodzakelijk, een loopanalyse kunt u ten allen tijden aanvragen. De loopanalyse wordt uitgevoerd in het RunLab op de FSG sportcampus. Waar de sportfysiotherapeut precies naar kijkt, hangt helemaal af van uw klacht of uw hulpvraag. In ieder geval kijkt hij naar uw:

  • symmetrie in bewegen
  • lichaamshouding tijdens inspanning
  • interactie in armen en benen
  • hardlooptechniek
  • schoeisel

Na de analyse volgt een advies met indien nodig een behandelplan. Denk hierbij aan het verbeteren van uw basislooptechniek middels loopscholing en/of een combinatie met oefentherapie/training op lenigheid, kracht, coördinatie, snelheid en advies betreffende uw schoeisel.

Meer inzicht met loopanalyse

Is uw doel om efficiënter te willen gaan trainen, de 10 miles, halve of hele marathon te willen gaan lopen, snellere tijden te willen behalen, is er de mogelijkheid om uitgebreider advies te krijgen op het gebied van loopanalyse, looptechniektraining, trainingsadvies middels uitgebreidere testen (anaerobe en aerobe drempelberekening) en analyses (waaronder videoanalyse). Deze testen zorgen ervoor dat u meer inzicht krijgt in uw huidige trainingssituatie, u beter inzicht krijgt om uw hardloopschema aan te passen, trainingen net wat anders aan te pakken zodat u uw hardloopdoel op een verantwoorde manier kunt bereiken. Ook bieden wij testen aan (Zoladstest) die ervoor zorgen dat u een gerichte zone indeling krijgt, wat u kan helpen om nog specifieker te gaan trainen. Deze uitgebreide testen en analyse wordt uitgevoerd door hardloopcoach en professioneel atleet Gert-Jan Wassink. Wilt u meer weten over deze mogelijkheden, kijkt u dan op de website van www.verantwoordhardlopen.nl.

De loopanalyse en loopscholing wordt binnen onze praktijk verzorgd door Gert-Jan Wassink

Wilt u meer informatie over loopanalyse?

Dan kunt u contact opnemen met de praktijk (055-3605681) of een e-mail sturen naar info@houwerenruijs.nl. U kunt ook online een afspraak maken.

Afspraak maken