Ademtherapie

De ademtherapeut is gespecialiseerd in ademhalen. ademtherapie.jpgAdemen is iets heel natuurlijks en vanzelfsprekends. De snelheid en diepte van je ademhaling wordt automatisch aangepast aan je inspanningsniveau. Deze is sneller en dieper bij inspanning en in stressvolle situaties, dan in rust. Dit is normaal, na inspanning of stress 'zakt' de ademhaling vanzelf weer. Wanneer dit niet het geval is, is er sprake van een ademhalingsprobleem. Dit kan tot een patroon leiden waarbij minder efficiënt wordt geademd. Dit kost onnodig veel energie en belemmert enorm. De gespecialiseerde ademtherapeut gaat samen met je aan de slag om weer ontspannen te kunnen ademen.

Ademhalingsproblemen kunnen zowel een fysieke als een emotionele oorzaak hebben. Bekende fysieke oorzaken zijn longziekten, COPD en astma. Ademtherapie is hierbij vaak een onderdeel van een behandeling. Emotionele oorzaken zijn er in tal van soorten. Hyperventilatie is een bekend ademhalingsprobleem, dat meestal een emotionele oorzaak kent. Er zijn twee soorten hyperventilatie. De eerste is acute hyperventilatie. Deze gaat vaak gepaard met aanvallen van benauwdheid, duizeligheid, druk op de borst, een gevoel van flauwvallen en paniekaanvallen. De tweede is chronische hyperventilatie. Dit is samengevat: 'verkeerd ademen'.

Ademtherapie behandeling

De ademtherapeut helpt je bij het herstellen van uw natuurlijke en ontspannen ademhaling. Uitgangspunt hierbij is de kwaliteit van de adembeweging. Allereerst brengt de ademtherapeut samen met je je probleem in kaart en stelt zij een behandelplan op. Hoe je behandeling er precies uit ziet, ligt helemaal aan je situatie. Tijdens de behandeling zijn ademhalingsoefeningen mogelijk in rust, hierbij ligt, zit of sta je. Ademhalingsoefeningen zijn mogelijk bij inspanning, hierbij loop of fiets je
Daarnaast zal de ademtherapeut proberen samen met je te achterhalen waar(door) de klachten ontstaan, zodat je inzicht krijgt in je klachten en deze wellicht verholpen kunt worden.

Specialist ademtherapie

Binnen onze praktijk wordt ademtherapie verzorgd door Anne Pronk-Bruinewoud, Lisanne Bouwmeester en Marcel Sales de Melo.

Meer informatie over ademtherapie?

Dan kun je contact opnemen met de praktijk (055-3605681) of een e-mail sturen naar info@houwerenruijs.nl. Je kunt ook online een afspraak maken.

Afspraak maken