Schouderklachten

De schoudergordel bestaat uit een samenwerking tussePiece-of-Kate-fotografie-H-R-FSG-12.jpgn schouderblad, sleutelbeen, bovenarm en wervelkolom. Omdat het schoudergewricht grote krachten kan leveren en heel beweeglijk is, moet er een goede samenwerking zijn tussen de spieren, banden, pezen en gewrichten. Zo ontstaat er stabiliteit waardoor bovenhandse bewegingen met snelheid uitgevoerd kunnen worden. Klachten in dit gebied bestaan vaak uit pijn, (soms uitstralend naar nek en/of bovenarm) bewegingsbeperking en kunnen het dagelijks leven maar ook de nachtrust flink belemmeren. Een schouder gespecialiseerde fysiotherapeut zorgt er samen met jou voor dat je de schouder weer zo goed mogelijk kunt gebruiken.

Klachten aan de schouder kunnen ontstaan door een acuut moment, ongeluk of overbelasting, maar kunnen ook worden veroorzaakt door het langzaam ouder worden van het lichaam.

De behandeling van schouderklachten

De schouderfysiotherapeut inventariseert jouw klachten tijdens een intakegesprek bij één van onze praktijken in Apeldoorn, waarbij deze de schouder en schoudergordel onderzoekt. Hierna stelt de therapeut samen met jou doelstellingen op voor de behandeling en gaat deze van start. Ook is hij gespecialiseerd in de revalidatie van verschillende operaties aan de schouder en heeft kennis van de revalidatieprotocollen. 

Hoe de behandeling er precies uit gaat zien, hangt helemaal af van de situatie. De therapie kan bestaan uit: mobilisaties, dry needling, oefentherapie in de vorm van stabiliteitstraining, krachttraining en functionele training. Daarnaast begeleidt en adviseert de schouderfysiotherapeut om het herstel te bevorderen en te voorkomen dat de klachten terugkeren. Denk hierbij aan huiswerkoefeningen of sportadvies. Indien nodig kan er een echo van de schouder gemaakt worden om het behandelbeleid vorm te geven.

Specialisten schouderklachten

Binnen onze praktijk zijn Collin Denekamp, Floris Heil, Linda Tieman, Mirjam Brinkman en Rinke van den Brink gespecialiseerd in schouderklachten. 

Meer informatie over fysiotherapie voor de schouder?

Dan kun j contact opnemen met de praktijk in Apeldoorn (055-3605681) of een e-mail sturen naar info@houwerenruijs.nl. Je kunt ook online een afspraak maken voor schoudertherapie.

Afspraak maken