Pilates Apeldoorn: verbeter je kracht, flexibiliteit en balans
Pilates Apeldoorn

Pilates is een oefenmethode gericht op het hele lichaam. Tijdens de pilates lessen wordt er gestreefd naar de ultieme balans tussen lichaam en geest en de samenhang tussen kracht, souplesse en controle. Het centrum van kracht zijn de buikspieren, rugspieren, binnenkant dijbeen en bilspieren. Hier vanuit worden alle oefeningen opgebouwd. Pilates resulteert in een krachtig, soepel lichaam en gestroomlijnde spieren, een goede houding en een beter bewustzijn van je lichaam.

Tijdens de Pilates lessen staan zes elementen centraal

 • Concentratie:
  Met volle aandacht, concentratie en toewijding trainen om de maximale waarde en resultaat van elke pilates oefening te kunnen krijgen.
 • Centreren:
  De concentratie fysiek naar het centrum van het lichaam brengen en met de juiste energie de oefeningen aansturen vanuit het centrum van kracht.
 • Controle:
  Iedere Pilates oefening moet gecontroleerd uitgevoerd worden en elk lichaamsdeel heeft hierbij een eigen functie.
 • Precisie:
  Bij Pilates wordt het bewustzijn in elke beweging vastgehouden, zodat er een goed besef komt van hoe de gewrichten ten opzichte van elkaar, en met de juiste balans tussen alle spieren, samenwerken.
 • Vloeiende bewegingen:
  In de training worden de pilates oefeningen op een vloeiende manier aaneengeschakeld. De souplesse en gratie van de bewegingen zorgen voor energie die moeiteloos door het lichaam stroomt. 
 • Ademhaling:
  De nadruk tijdens de pilates oefeningen ligt op een correcte ademhaling en het toepassen van deze ademhaling tijdens de oefeningen.

Voor wie is de Pilates methode?

Pilates is toegankelijk voor iedereen: jong of oud, topatleet of niet. Eenieder die bewust met zijn lichaam wil omgaan, zijn spieren in balans wil brengen, zijn houding wil verbeteren en zichzelf fitter wil gaan voelen is welkom. Pilates werkt preventief, maar kan ook als revalidatie worden gebruikt na het beëindigen van reguliere behandelmethoden.

Belinde Kollmann is een ervaren Pilatesdocent die met veel plezier, vakbekwaamheid en passie haar lessen in Apeldoorn verzorgt. Met haar eigen dansachtergrond en afgeronde opleiding fysiotherapie de ideale mix voor een optimale Pilates les. Voor nadere informatie en vragen kunt u contact opnemen met Belinde. Zie hiervoor haar website www.BelindesPilates.nl.