Fysiotherapie bij MS of een beroertemsklein3.jpg

Wanneer u MS heeft of een andere neurologische aandoening, zoals (de gevolgen van) een beroerte, is bewegen niet altijd meer vanzelfsprekend. Het is ontzettend belangrijk om een zo actief mogelijk leven te blijven leiden. De gespecialiseerde fysiotherapeut is er voor u om u te begeleiden met een oefen- of revalidatieprogramma, zodat uw goedwerkende functies in stand worden gehouden.

Het belang van fysiotherapie bij MS of een beroerte

Fysiotherapie is erop gericht om verschillende functies zoals mobiliteit, spierkracht en balans te onderhouden en/of te verbeteren. Wanneer er sprake is van stoornissen in uw bewegingsapparaat ten gevolge van een neurologische aandoening, bijvoorbeeld krachtsverlies in de armen of benen, balansproblematiek of moeizamer lopen, kan fysiotherapie van grote invloed zijn. U hoeft in het dagelijks leven niet persé tegen grote beperkingen aan te lopen om in aanmerking te komen voor fysiotherapie. Het is namelijk ook van groot belang dat goedwerkende functies zo lang mogelijk in stand worden gehouden. Daaraan kan een oefenprogramma bijdragen. Het is aangetoond dat als u regelmatig beweegt, uw lichamelijke én geestelijke gezondheid erop vooruit kunnen gaan.

De behandeling bij MS of een beroerte

Tijdens een intakegesprek vraagt de fysiotherapeut de nodige informatie over uw medische voorgeschiedenis en uw huidige gezondheidstoestand. Vervolgens stelt u samen met uw therapeut behandeldoelen op voor de behandeling. De behandeling bestaat uit een oefenprogramma en voorlichting. Bij oefentherapie doet u oefeningen om bijvoorbeeld de spierkracht, conditie en/of de balans te verbeteren. Mogelijke andere doelen zijn: het verbeteren van de houding, het voorkomen van stijfheid, het behouden van een goede ademhaling en/of het adviseren over hulpmiddelen. In onze praktijk kunt u individueel behandeld worden, maar er zijn ook mogelijkheden om in groepsverband te bewegen. Tevens is er ook een mogelijkheid dat we bij u thuis langs komen voor een behandeling aan huis wanneer u niet bij ons in de praktijk kunt komen. In overleg met de therapeut zal de therapie één of twee keer per week plaatsvinden.

Fysiotherapie bij MS en een beroerte worden binnen onze praktijk verzorgd door Anne Pronk-BruinewoudLisanne Bouwmeester en Esmee Plat.

 

Meer informatie over fysiotherapie bij MS of een beroerte?

Dan kunt u contact opnemen met de praktijk (055-3605681) of een e-mail sturen naar info@houwerenruijs.nl. U kunt ook online een afspraak maken.

Afspraak maken