ZwangerFit / MammieFit
zwangerfitklein1.jpg

Je bent zwanger, gefeliciteerd! Een prachtige periode waarin jij de nodige lichamelijke veranderingen ondergaat. Speciaal voor zwangeren verzorgen wij de cursus ZwangerFit. Tijdens deze cursus leer je je veranderende lichaam kennen en goed te gebruiken tijdens je zwangerschap, je bevalling en na de geboorte van je kindje. In deze actieve zwangerschapsbegeleiding waarin verantwoord bewegen en trainen centraal staan, word je begeleid door een opgeleide ZwangerFit docent. Naast het actief bewegen zijn ontspanning en theorie ook een belangrijk onderdeel van de ZwangerFit.

Inhoud van deZwangerFit cursus

De ZwangerFit/MammieFit cursus bestaat uit een actief deel en een informatief deel. Elke week sport je een uur en één keer per maand kun je een theorie-bijeenkomst bijwonen waarbij alles omtrent je bevalling besproken wordt. Onderwerpen die je kunt verwachten zijn onder andere weeën, ontsluiting, persen, pershoudingen en de kraamtijd.

De wekelijkse actieve lessen starten met bewegen op muziek als warming up en het optimaliseren van je conditie. Daarna is er aandacht voor verschillende oefeningen voor romp, armen, benen en oefeningen die je rug- en bekkenbodemklachten helpen voorkomen of verminderen. Iedere les sluit af met ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen, waarin bewustwording van de bekkenbodem centraal staat.

Wanneer starten met ZwangerFit / MammieFit

Je kan starten met ZwangerFit vanaf je 12e zwangerschapsweek en doortrainen tot je bevalling. Ongeveer vier tot zes weken na je bevalling kun je MammieFit weer oppakken. Tot wanneer je MammieFit nodig hebt, is helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Op dinsdagavond en op woensdagavond is er een actieve les van 19.00-20.00 uur (ZwangerFit) en van 20.00-21.00 uur (MammieFit). Elke eerste of tweede zaterdag van de maand is er van 11.30-12.30 uur een theorieles voor ZwangerFit. De lessen zijn altijd, ook de theorieles, aan de Baron Sloetkade 109. 

Kosten ZwangerFit Apeldoorn

De kosten zijn € 48,- per maand (een losse les, als u halverwege de maand start, is € 12,50). U kunt uw factuur indienen bij uw zorgverzekeraar. Steeds meer aanvullende verzekeringen vergoeden (een deel) van de training.

Inschrijven

Wanneer je weet dat je je wilt aanmelden voor ZwangerFit / MammieFit, doe dit dan zo snel mogelijk. Groepen kunnen namelijk vol zitten.

Download hier het aanmeldingsformulier en stuur dit op naar bkollmann@houwerenruijs.nl.

Vrijblijvend een proefles ZwangerFit volgen

Je kan altijd vrijblijvend een uur meesporten om te kijken of ZwangerFit/MammieFit wat voor je is. Stuur een e-mail naar bkollmann@houwerenruijs.nl en je kan zo een les meedoen.

Facebookpagina ZwangerFit

Bekijk de facebookpagina van ZwangerFit: www.facebook.com/zwangerfit.apeldoorn

Binnen onze praktijk is Belinde Kollmann ZwangerFit docent.

Uw therapeute