MAATREGELEN en BELEID omtrent het Coronavirus, update 13 april 2021

MAATREGELEN en BELEID omtrent het Coronavirus, update 13 april 2021

27 april 2021

Onze beroepsgroep KNGF adviseert ons, in samenwerking met het ministerie van VWS en het RIVM, wat betreft het beleid qua te leveren fysiotherapeutische zorg tijdens deze coronasituatie. Dinsdag 13 april 2021 is aangekondigd dat de aangescherpte maatregelen worden verlengd tot en met 28 april 2021, maar wel is er een doorkijk gegeven hoe het 5-stappenplan eruit gaat zien wat betreft versoepeling van het huidige beleid, wanneer de cijfers dit uiteraard toelaten. 

CONCREET BETEKENT DIT DAT DE FYSIOTHERAPEUTISCHE BEHANDELINGEN, REVALIDATIETRAININGEN IN DE OEFENZAAL, BOOTCAMP TRAINING BUITEN MOGEN DOORGAAN.

Dit geldt helaas nog niet voor de FysioFitness lessen en groepslessen ZwangerFit/MammieFit en Pilates. Het 5-stappenplan laat zien dat er wel weer gedacht mag gaan worden aan hervatting van deze sportactiviteiten. Wij houden u hiervan op de hoogte.

Uiteraard blijven de nodige voorzorgsmaatregelen geldend en wordt u verzocht uw afspraak bij ons af te zeggen, wanneer u klachten of symptomen heeft van het coronavirus. Het is en blijft duidelijk dat zowel wij, als u, in het belang van elkaars gezondheid, ons goed dienen te houden aan de genomen voorzorgsmaatregelen.

Afspraak maken?                                                                     

Op het moment dat u zich telefonisch bij de secretaresses, per e-mail of via het online contactformulier op de website aanmeldt voor het maken van een afspraak fysiotherapie, volgen zij een duidelijk protocol. Dit om vast te stellen wat uw hulpvraag is en of u, of iemand in uw directe omgeving gezondheidsklachten heeft, gerelateerd aan corona. Op basis hiervan wordt er, wanneer hier geen sprake van is, een afspraak met u gemaakt voor een behandeling in de praktijk of wanneer gewenst op afstand. Deze procedure geldt ook voor behandeling aan huis.

De behandelaars van Houwer & Ruijs houden zich aan de vanuit het RIVM opgestelde hygiënemaatregelen. De praktijklocaties, behandelkamers, wachtruimtes en oefenzaal zijn ingericht op de 1 ½ meter afstand regeling. Daarnaast zullen zij dus beschermd te werk gaan middels het dragen van een mondkap en eventueel handschoenen. Dit geldt voor zowel de behandeling in de behandelkamer als wel in de oefenzaal.

Graag ook van uw kant uit uw (hygiëne)maatregelen te nemen, door: 

 • wanneer u een afspraak heeft en voor die tijd toch last heeft van koorts, keelpijn, hoesten, loopneus, niezen of andere verkoudheidsklachten, uw afspraak af te zeggen
 • een mondkap te dragen tijdens de behandeling in de behandelkamer
 • zo veel mogelijk alleen te komen of u te laten brengen/halen
 • max 5 minuten voor aanvang van uw afspraak aanwezig te zijn
 • 1 ½ meter afstand te houden van iedereen in de praktijk
 • bij binnenkomst en bij vertrek uw handen te desinfecteren
 • uw eigen handdoek of laken mee te nemen
 • het dragen van een mondkap tijdens behandeling in de behandelkamer
 • thuis om te kleden wanneer u een afspraak heeft in de oefenzaal
 • gelieve thuis gebruik te maken van de wc
 • na de behandeling direct de praktijk te verlaten

Voor verder informatie omtrent het beleid in deze corona situatie verwijzen wij u naar www.rivm.nl.

Middels e-consulting (telefonisch consult, e-mail contact en videobellen) blijft de mogelijkheid ook bestaan om u te “behandelen op afstand”. Wij kunnen u middels deze weg voorzien van advies en een oefenprogramma op maat aanbieden. Wij maken hiervoor gebruik van een online huiswerk oefenprogramma. De zorgverzekeraars vergoeden deze e-consulten (telefonisch consult en videobellen) op dezelfde manier als een fysiotherapeutische behandeling in de praktijk.

Wilt u hier gebruik van maken, of heeft u vragen, kunt u contact opnemen met de praktijk (055-3605681) of een e-mail sturen naar info@houwerenruijs.nl

Het team van Houwer & Ruijs blijft zoveel mogelijk, ook op afstand, voor u klaarstaan!