Hielspoor klachten? Probeer Shockwave Therapie!shockwave therapie helpt bij hielspoor

Shockwave therapie bij hielspoor is een veelgebruikte behandelingsmethode voor patiënten met hielspoor. Hielspoor is een aandoening waarbij er een verharding van het bot (calcaneus) onder de hiel ontstaat. Dit kan leiden tot pijn en ongemak in de hiel en onderbeen. 

Symptomen van hielspoor

Er zijn verschillende symptomen die men bij hielspoor kan ervaren. Symptomen van hielspoor kunnen zijn:

  • Stekende pijn bij het lopen;
  • Stijfheid in de hiel;
  • Pijn bij het opstaan uit een zittende positie;
  • Pijn na landurig staan.

Wat is shockwave therapie? En hoe werkt het bij hielspoor?

Shockwave therapie is een niet-invasieve behandelingsmethode die gebruik maakt van hoogenergetische golven om de bloedcirculatie in het gebied te verbeteren en het lichaam te stimuleren om zelfgenezende processen te starten. De behandeling kan worden uitgevoerd met een handgestuurde applicator of een applicator die op een tafel wordt geplaatst.

Bij hielspoor wordt shockwave therapie gebruikt om de pijn te verminderen en de beweeglijkheid van de hiel te verbeteren. De behandeling kan ook helpen om het ontstekingsproces in het gebied te verminderen en de genezing van de hielspoor te versnellen. Vaak worden meerdere sessies van shockwave therapie aangervuld met oefentherapie en /of orthopedische inlegzooltjes voorgeschreven om de meest optimale resultaten te behalen.

Lees meer over shockwave therapie

Gespecialiseerd en gecertificeerd in Shockwade therapie

Binnen onze praktijk in Apeldoorn zijn Wouter Langendijk, Onno Houwer, Iris van den Berg, Liesbeth KamanMenno SchotsmanMarieke Posthumus-JonkerTessa van Luijk-Olyve, Jeroen Binsma en Dirk-Jan Bouwman gespecialiseerd en gecertificeerd in shockwave therapie.

Wilt u meer informatie over shockwave therapie?

Dan kunt u contact opnemen met de praktijk in Apeldoorn (055-3605681) of een e-mail sturen naar info@houwerenruijs.nl. U kunt ook online een afspraak maken.

Afspraak maken