Update! Hoe houd je kinderen, jeugd en jongeren fit en actief tijdens deze Coronacrisis?

Update! Hoe houd je kinderen, jeugd en jongeren fit en actief tijdens deze Coronacrisis?

16 april 2020

De meeste kinderen, jeugd en jongeren zijn minder actief door de genomen maatregelen vanwege het uitgebroken Coronavirus. Kinderen kunnen niet meer naar zwemles, gaan niet op de fiets naar school, spelen niet meer op het schoolplein. Jeugdigen en jongeren kunnen niet afspreken met vrienden en vriendinnen, hebben geen gymles meer op school en kunnen niet sporten bij hun vereniging. Daarnaast brengen de kinderen en jeugd in deze periode veel meer tijd door achter de computer (ook voor school), met de telefoon en spelcomputer. 

De vraag rijst hoe kinderen, jeugd en jongeren fit en actief te houden tijdens deze Coronacrisis? 

De noodzaak van bewegen en sporten is overduidelijk. Regelmatige lichaamsbeweging onderhoudt/verbetert het immuunsysteem, is goed voor de conditie van hart en longen, houdt spieren, pezen en botten sterk en vermindert gevoelens van angst en stress.

Volgens de beweegrichtlijn van de gezondsheidsraad is het voor kinderen en jeugd belangrijk minimaal één uur per dag matig intensief te bewegen. Zie ook het filmpje https://youtu.be/76mTZeiuKrc.

Vanuit de kinder- en sportfysiotherapeuten van Houwer & Ruijs een aantal extra beweegtips:

 16Activiteitn-_-spelletjes-Ellen.jpeg

16-work-outs-Ellen.jpg

Wilt u telefonisch of e-mailcontact of liever beeldbellen met één van onze kinder- en/of sportfysiotherapeuten voor advies en/of ondersteunend oefenprogramma? U kunt hiervoor contact opnemen met de secretaresses van de praktijk (055-3605681) of een e-mail sturen naar kinderfysiotherapie@houwerenruijs.nl, sportfysiotherapeuten@houwerenruijs.nl of info@houwerenruijs.nl

De kinder- en sportfysiotherapeuten van Houwer & Ruijs staan voor u klaar!