MAATREGELEN en BELEID omtrent het Coronavirus, update 30 september 2020.

MAATREGELEN en BELEID omtrent het Coronavirus, update 30 september 2020.

30 september 2020

Onze beroepsgroep KNGF adviseert ons, in samenwerking met het ministerie van VWS en het RIVM, wat betreft het beleid qua te leveren fysiotherapeutische zorg tijdens deze coronasituatie. Dit betekent dat wij, met uiteraard de nodige voorzorgsmaatregelen, de fysiotherapeutische behandelingen, groepstraining en sportactiviteiten (FysioFitness, ZwangerFit/MammieFit) mogen geven, wanneer u geen klachten of symptomen heeft van het coronavirus.

Uiteraard zijn wij blij met deze berichtgeving, maar is het ook duidelijk dat zowel wij, als u, in het belang van elkaars gezondheid, ons hierbij goed dienen te houden aan de genomen voorzorgsmaatregelen.

Op basis van de afgelopen maandag 28 september 2020 afgegeven verscherpte maatregelen verzoeken wij u een mondkap te gaan dragen tijdens de behandeling in de behandelkamer. De behandelaars zullen zowel in de behandelkamer, als wel in de oefenzaal een mondkap en eventueel handschoenen dragen.

Afspraak maken?                                                                       

Op het moment dat u zich telefonisch bij de secretaresses, per e-mail of via het online contactformulier op de website aanmeldt voor het maken van een afspraak fysiotherapie, volgen zij een duidelijk protocol. Dit om vast te stellen wat uw hulpvraag is en of u, of iemand in uw directe omgeving gezondheidsklachten heeft, gerelateerd aan corona. Op basis hiervan wordt er, wanneer hier geen sprake van is, een afspraak met u gemaakt voor een behandeling in de praktijk of wanneer gewenst op afstand. Deze procedure geldt ook voor behandeling aan huis.

De behandelaars van Houwer & Ruijs houden zich aan de vanuit het RIVM opgestelde hygiënemaatregelen. De praktijklocaties, behandelkamers, wachtruimtes en oefenzaal zijn ingericht op de 1 ½ meter afstand regeling. Daarnaast zullen zij dus beschermd te werk gaan middels het dragen van een mondkap en eventueel handschoenen. Dit geldt voor zowel de behandeling in de behandelkamer als wel in de oefenzaal.

Graag ook van uw kant uit uw (hygiëne)maatregelen te nemen, door: 

  • wanneer u een afspraak heeft en voor die tijd toch last heeft van koorts, keelpijn, hoesten, niezen of andere verkoudheidsklachten (bijvoorbeeld hooikoorts), uw afspraak af te zeggen
  • zo veel mogelijk alleen te komen of u te laten brengen/halen
  • max 5 minuten voor aanvang van uw afspraak aanwezig te zijn
  • 1 ½ meter afstand te houden van iedereen in de praktijk
  • bij binnenkomst en bij vertrek uw handen te desinfecteren
  • uw eigen handdoek of laken mee te nemen
  • het dragen van een mondkap tijdens behandeling in de behandelkamer
  • thuis om te kleden wanneer u een afspraak heeft in de oefenzaal
  • gelieve thuis gebruik te maken van de wc
  • na de behandeling direct naar huis te gaan

Voor verder informatie omtrent het beleid in deze corona situatie verwijzen wij u naar www.rivm.nl.

Middels e-consulting (telefonisch consult, e-mail contact en videobellen) blijft de mogelijkheid ook bestaan om u te “behandelen op afstand”. Wij kunnen u middels deze weg voorzien van advies en een oefenprogramma op maat aanbieden. Wij maken hiervoor gebruik van een online huiswerk oefenprogramma. De zorgverzekeraars vergoeden deze e-consulten (telefonisch consult en videobellen) op dezelfde manier als een fysiotherapeutische behandeling in de praktijk.

Wilt u hier gebruik van maken, of heeft u vragen, kunt u contact opnemen met de praktijk (055-3605681) of een e-mail sturen naar info@houwerenruijs.nl

Het team van Houwer & Ruijs blijft zoveel mogelijk, ook op afstand, voor u klaarstaan!