Babymassage
baby1.jpg

Tijdens je zwangerschap heeft je baby ongeveer negen maanden veilig en ontspannen in je buik kunnen groeien en ontwikkelen. De omslag van buik naar buitenwereld is voor jouw en voor je baby erg groot. Een bijzonder intense manier waarop jullie weer echt 'samen kunnen komen' is een cursus babymassage onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut te volgen. Door zachtjes en ritmisch je baby's lichaam te masseren uit je je liefde, zorg en genegenheid. Daarnaast leer je de lichaamstaal van je baby kennen, terwijl jullie samen heerlijk ontspannen.

Shantala methode

Babymassage is er voor alle baby's tot negen maanden. Voor baby's die veel huilen, krampjes hebben, onrustig zijn of zich overstrekken kan babymassage zelfs een uitkomst bieden, maar baby's zonder 'klachten' hebben ook veel baat bij massage. De babymassage is ontwikkeld door een Indianse vrouw uit de sloppenwijken van Calcutta, die haar zoontje op een zeer ontspannen, liefdevolle en inspirerende wijze masseerde. De techniek die deze vrouw zelf 'ontwikkeld' had, is door de Franse arts Leboyer gefilmd en geïntroduceerd in de Westerse wereld.

Babymassage draagt bij aan:

  • het gevoel van geborgenheid
  • het stimuleren van de zintuigen
  • een betere doorbloeding van de huid
  • het stimuleren van de spierontwikkeling
  • een regelmatig slaapritme
  • een goede spijsvertering

De cursus babymassage

De cursus babymassage bestaat uit vijf lessen van anderhalf uur en kost € 100,- inclusief babymassage reader. In deze vijf lessen leer je hoe je zelfstandig je baby kan masseren middels de shantala methode. Je volgt de cursus met minimaal drie en maximaal vijf anderen, zodat iedereen veel persoonlijke aandacht krijgt. Wanneer er drie cursisten de cursus volgen, bestaat deze uit vier lessen. Je kan ook zelf een groep samen stellen. De docent komt dan op een door jullie gekozen lokatie, bijvoorbeeld bij één van jullie thuis. Daarnaast is het mogelijk om een privé cursus aan huis te volgen. Hierdoor hoef je niet van huis met je baby.

Binnen onze praktijk in Apeldoorn is Belinde Kollmann gespecialiseerd in babymassage.

Wil je meer informatie over babymassage?

Dan kunt u contact opnemen met de praktijk (055-3605681) of een e-mail sturen naar info@houwerenruijs.nl.

Aanmelden babymassage?

Opgeven kan door onderstaand formulier in te vullen of te mailen naar bkollmann@houwerenruijs.nl

Uw therapeut