Arbeidsfysiotherapie

20161120-DSCF3504.jpgDe arbeidsfysiotherapeut is gespecialiseerd in het begeleiden van werknemers die (dreigen te) verzuimen door fysieke klachten. De focus ligt op individuele, op het werk gerichte oefeningen en training, met als doel om de werknemer snel en gezond terug te brengen in het arbeidsproces.

De arbeidsfysiotherapeut werkt vanuit de fysiotherapiepraktijk, maar de werkzaamheden kunnen ook plaatsvinden in de werksetting van de werknemer zelf. De arbeidsfysiotherapeut brengt middels een uitgebreide intake de fysieke belasting (werkbelasting) en de fysieke belastbaarheid (fysieke en mentale fitheid) van de werknemer in kaart.
Hieronder valt een analyse van de invulling van de werkzaamheden qua taken en handelingen. Indien de klachten van de werknemer een relatie hebben met de werkomstandigheden van de werknemer, kan een aanvullend werkplekonderzoek verricht worden. Op grond van de uitkomsten van de intake en het onderzoek, stelt de arbeidsfysiotherapeut samen met je een plan van aanpak op. Na overleg met betrokken partijen voert de arbeidsfysiotherapeut het plan uit.

De arbeidsfysiotherapeut kan de volgende interventies inzetten:

  • kort of lang behandeltraject
  • werkplekonderzoek en advies/instructie
  • fysiek trainingstraject
  • vaardigheidstraining/ instructie op de werkplek
  • vitaliteitscoaching

De arbeidsfysiotherapeuten van Houwer & Ruijs werken in opdracht van, en in samenwerking met, BeLife. De praktijk maakt onderdeel uit van het BeLife netwerk welke bestaat uit meerdere centra en landelijk opereert. De praktijk voert onder andere de arbeidsfysiotherapie uit voor de gemeente Apeldoorn en omgevingsdienst IJssel.

Het doel van de arbeidsfysiotherapeuten van Houwer & Ruijs en BeLife is te werken aan gezondheid, vitaliteit en performance van de individuele werknemer, maar ook voor team van werknemers, leidinggevenden of management. Wij richten ons op grip te krijgen op verzuim, preventie en duurzame inzetbaarheid. Wij bieden concrete adviezen en interventies die werknemers, leidinggevenden en het management ondersteunt in het verbeteren van eigenaarschap en leiderschap. Samen werken aan gezonde en productieve werknemers en organisaties. 

De professionals van BeLife ondersteunen en adviseren op gebied van visie, beleid en doelen wat leidt tot effectief gezondheidsmanagement. Zo werken zij aan vitale en duurzame organisatie voor toonaangevende bedrijven in de business to business markt, aanbieders van bedrijfszorgpakketten, zorgverzekeraars en arbodiensten.

Binnen onze praktijk zijn Menno Schotsman, Heleen Booij en Maarten Ruijs gespecialiseerde arbeidsfysiotherapeuten.

Meer informatie over arbeidsfysiotherapie?

Dan kun je contact opnemen met de praktijk (055-3605681) of een e-mail sturen naar info@houwerenruijs.nl. Je kunt ook online een afspraak maken.

Afspraak maken

 

Mocht je als werkgever geïnteresseerd zijn naar de mogelijkheden op het gebied van arbeidsfysiotherapie horen wij ook graag van je (055-3605681). Voor verdere informatie kun je ook gaan naar de website www.belife.nl.