Uitbreiding van deelname Houwer & Ruijs in het Onconet!

Uitbreiding van deelname Houwer & Ruijs in het Onconet!

1 juni 2021

Onlangs is Faranak Memarian-Simonse namens Houwer & Ruijs toegetreden tot het Onconet. Zij verzorgt samen met collega Heleen Booij de oncologische fysiotherapie binnen onze praktijk.

Fysiotherapeuten van Onconet zijn speciaal opgeleid om training te geven aan mensen tijdens of na de medische behandeling tegen kanker. Zij weten wat kanker (behandelingen) met het lichaam en de conditie doen en tegen welke beperkingen u kunt aanlopen. Ook kunnen zij adviseren indien er meer nodig is dan alleen werken aan fitheid. Eventueel kunnen zij verwijzen naar een collega fysiotherapeut met specifieke aanvullende deskundigheid, een ergotherapeut, psycholoog en/of diëtist.

Als u (zware) behandelingen tegen kanker moet ondergaan, of ondergaan heeft, denkt u vermoedelijk niet als eerste aan het op peil houden van uw conditie. Toch is het zinvol om daar bij stil te staan. Het heeft veel voordelen om tijdens de behandeling tegen kanker een speciaal daarvoor ontwikkeld trainingsprogramma te volgen. Veel mensen vinden hef fijn om zelf aan de slag te kunnen met het herstel en de mogelijkheid te hebben lotgenoten te ontmoeten.

Onder leiding van een specifiek geschoolde fysiotherapeut volgt u een programma dat voor u op maat gemaakt wordt en bestaat uit een combinatie van kracht- en conditietraining. Daarnaast krijgt u advies over hoe u thuis op een verantwoorde manier aan uw conditie kunt werken en zo actief mogelijk kunt blijven.

Een trainingsprogramma van het Onconet wordt op dezelfde basis vergoed als fysiotherapie. Voor meer informatie over vergoedingen kunt u contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar.

Voor het maken van een afspraak kunt u ons bereiken op telefoonnummer 055-3605681 of u kunt ons mailen via het afspraakformulier op onze website www.houwerenruijs.nl.