Maatregelen en advies coronavirus Fysiotherapiepraktijk Houwer & Ruijs
Maatregelen, advies coronavirus

Maatregelen en advies coronavirus Fysiotherapiepraktijk Houwer & Ruijs

12 maart 2020

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. Wereldwijd worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Onderstaande informatie zijn maatregelen en advies welke gegeven zijn door het RIVM, welke wij als praktijk naleven.
 
De belangrijkste maatregelen die u kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

*Geen handen schudden *Blijf thuis als u verkoudheidsklachten hebt *Was uw handen regelmatig *Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog *Gebruik papieren zakdoekjes

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

U bent zelf verantwoordelijk voor het wel of niet bezoeken van de praktijk en dat zelfs bij twijfel van griep, verkoudheid en of hoesten wordt u geacht thuis te blijven en uw afspraak af te zeggen.

Wanneer u een afspraak heeft in de praktijk gelieve bij zowel binnenkomst als bij vertrek van de praktijk uw handen te desinfecteren door middel van gebruik te maken van de desinfectie dispender welke hangen bij de toegangsdeur van de praktijklocatie.  

Wanneer contact huisarts?
Heeft u koorts (meer dan 38⁰ Celcius) en luchtwegklachten (zoals hoesten of kortademigheid) en heeft u contact gehad met een patiënt met het coronavirus of bent u de afgelopen 14 dagen in een van de volgende gebieden geweest:

* China (inclusief Hongkong)
* Zuid-Korea
* Iran
* Italië

Neem dan telefonisch contact op met uw huisarts.

Bent u in een van deze gebieden geweest en heeft u alleen verkoudheidsklachten of verhoging, blijf dan thuis en zorg dat u zo min mogelijk contact met anderen hebt.  Dit kunnen namelijk de eerste klachten zijn van COVID-19, maar het kan ook een verkoudheid zijn. Het is niet nodig om de huisarts te bellen. Worden de klachten erger en krijgt u koorts (meer dan 38⁰ Celcius) en luchtwegklachten (hoesten of benauwdheid), bel dan de huisarts. 

Voor verdere informatie verwijzen wij naar www.rivm.nl.