Iris van den Berg, nieuwe Master sportfysiotherapeut bij Houwer & Ruijs

Iris van den Berg, nieuwe Master sportfysiotherapeut bij Houwer & Ruijs

16 maart 2017

Door ons groeiende patiëntenbestand en de uitbreiding aan de FSG academy, hebben wij ons team verrijkt met Iris van den Berg. Zij is fysiotherapeut en heeft 2,5 jaar geleden haar Master sportfysiotherapie titel behaald. Ze houdt van zaalvoetbal, wielrennen, hardlopen en fitnessen. Met Iris hebben wij er een positieve, vlotte en sportminded collega bij. Zij versterkt ons team op de FSG academy en aan de Baron Sloetkade. Welkom Iris!

Shockwave therapie

Iris is al bekwaam in medical taping. Binnenkort start ze met de shockwave cursus, zodat ook zij deze techniek toe kan passen om pijn in spieren en pezen te behandelen. Shockwave therapie gaat als volgt in zijn werk: Na een intakegesprek en lichamelijk onderzoek volgt meestal een echo, waardoor uw therapeut uw pijngebied goed in kaart heeft. Hierna brengt deze gel aan op het te behandelen gebied. Deze gel geleidt de schokgolven die uit een behandelkop komen, welke uw therapeut ronddraaiend op uw huid beweegt. U voelt schokgolven die pijnlijk kunnen zijn. Deze golven versnellen het genezingsproces van uw lichaam door een betere doorbloeding van het weefsel te bewerkstelligen en de stofwisseling te stimuleren. U ervaart na de behandeling direct pijnafname en bewegelijkheidstoename.

Indicaties voor shockwave zijn:

  • hielspoor
  • tenniselleboog
  • golferselleboog
  • achillespeesontsteking
  • runnersknee of jumpersknee (overbelastingsklachten peesstructuren knie)
  • shinsplintsklachten (overbelastingsklachten onderbeen)
  • verkalking van schouderpezen

Afspraak maken

Binnen onze praktijk zijn Wouter Langendijk, Twan Verboom, Onno HouwerMenno Schotsman en binnenkort Iris van den Berg gespecialiseerd en gecertificeerd in shockwave therapie. Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de praktijk (055-3605681) of een e-mail sturen naar info@houwerenruijs.nl. Voor het maken van een afspraak, klikt u op de 'maak een afspraak button' boven aan de pagina.