Een Tabata training voor de jeugd om thuis te doen!

Een Tabata training voor de jeugd om thuis te doen!

1 maart 2021

HITT training en Core training voor de jeugd: thuis met een Tabata, gemaakt met de kinderfysiotherapeuten van Houwer & Ruijs!

 

Het belang van bewegen en sport is bekend: het draagt bij aan een betere gezondheid en algehele ontwikkeling, zelfwaardering en, heel belangrijk, het geeft plezier!  Ieder kind zou zich dan ook optimaal moeten kunnen ontwikkelen op dit gebied.

Inactiviteit bij kinderen is echter een groeiend probleem. Er zijn veel kinderen die niet voldoen aan de beweegrichtlijn. Onderzoek toont aan dat 79% van de kinderen in meer of mindere mate inactief is. In de huidige situatie rond Corona en de lockdown is de inactiviteit alleen maar toegenomen. Inactiviteit is een trigger voor het ontstaan van toekomstige gezondheidsproblemen. 

Daarom is het belangrijk op een goede manier te bewegen en je conditie te verbeteren of te onderhouden. Dat kan door een Tabata training!

Een Tabata training is een trainingsmethode, ook wel een HIIT training genoemd. HIIT staat voor een High Intensity Interval Training. Het idee achter een HIIT training is vooral dat je in een korte tijdsduur een intensieve inspanning levert: opbouw van kracht en conditie!

Samen met Gert-Jan Wassink (Running Movements) en een aantal enthousiaste jeugdsporters hebben we 4 Tabata's gemaakt; HIIT trainingen van 20-25 minuten met een goeie beat eronder. Eén work-out is speciaal voor kinderen van 9-13 jaar en 3 work-outs voor kinderen vanaf 12 jaar. Deze zijn ook leuk om te doen voor volwassenen.

Daarnaast hebben we een core-video gemaakt, juist omdat een sterke core bijdraagt aan blessurevrij sporten. Zie hiervoor onze websitepagina oefeningen kinderfysiotherapie. Succes, maar vooral veel plezier!