Bent u goed verzekerd voor fysiotherapie in 2018?

Bent u goed verzekerd voor fysiotherapie in 2018?

21 december 2017

Ieder jaar verandert uw zorgverzekering en dus ook de vergoedingen rondom fysiotherapie. Zorg ervoor dat u tijdig uw nieuwe polis doorleest en bekijkt of deze (nog) bij u past. Opzeggen en overstappen kan t/m 31 december. Naast de mogelijke veranderingen in vergoedingen voor fysiotherapie loont het ook om te vergelijken met andere zorgverzekeraars, vanwege vrije artsen keuze en de hoogte van uw premie.

Operatie

Hier geven we een voorbeeld van ons advies ten aanzien van een aankomende operatie, denk aan een nieuwe knie / heup of een hernia operatie. U heeft hierna flink wat fysiotherapie nodig om goed te herstellen. Na een operatie heeft u recht op een chronische indicatie gedurende 1 jaar. Dit houdt in dat u de 1ste 20 behandelingen zelf betaalt, tenzij u een aanvullende verzekering heeft. M.i.v. de 21ste behandeling worden deze vergoed vanuit uw basisverzekering (het eigen risico wordt wel eerst aangesproken). Ons advies is dus om in dit geval een aanvullende verzekering te nemen waar een tegoed van minimaal 20x fysiotherapie in zit.

Nieuw voor 2018 is vergoeding vanuit de basisverzekering voor artrose (slijtage) van de heup of knie: 12 behandelingen per jaar. Dit gaat dan niet om therapie na een nieuwe knie of heup, maar therapie om bijv. een operatie nog uit te stellen. Een verwijzing is dan wel nodig. 

Sporters

Wij zien ontzettend veel sporters in onze praktijk. Hen adviseren we ook goed te kijken naar hun zorgverzekering. Een aanvullende verzekering bespaart je niet alleen geld wanneer je aanspraak maakt op fysiotherapie, maar soms ook wanneer je gebruik maakt van bijvoorbeeld een sportarts, een diëtist of een sportmasseur. Het verschilt per verzekering wat u wel of niet vergoed krijgt. Ons advies is deze week te bekijken welke hulp u van welke van zorgprofessionals wilt gebruiken in 2018. Vergelijk hierna welke aanvullende zorgverzekeringen dit (deels) vergoeden. Dit kost nu even tijd, maar hierdoor kunt u in 2018 een hoop geld besparen.

Hulp bij het maken van uw keuze?

Onze secretaresses helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Voor vragen kunt u ons gerust bellen op 055-3605681 of stuur een e-mail naar info@houwerenruijs.nl.

De website van zorgvergelijker kan u ook helpen bij het maken van uw keuze. Klik daarvoor hier.