"Annemiek Wendrich, versterking van ons team manueel- en sportfysiotherapeuten".

17 maart 2020

Mijn naam is Annemiek Wendrich en ik ben inmiddels met veel zin en plezier gestart met mijn werkzaamheden bij Houwer & Ruijs. Sinds 2007 ben ik werkzaam als fysiotherapeut in de eerstelijnszorg. In 2013 heb ik mijn master opleiding sportfysiotherapie afgerond en in 2018 de master opleiding Orthopedische Manuele Therapie (OMT) aan de Hogeschool Utrecht.

Sport en bewegen heeft altijd al mijn interesse gehad. Als sportfysiotherapeut wil ik sporters helpen om op een gezonde en verantwoorde manier plezier te beleven aan sporten, op welk niveau je je sport ook beoefent. Als dit door een blessure even niet meer gaat, dan maken wij samen een plan om het plezier weer terug te vinden. Sinds mij afstuderen heb ik mij vooral gericht op blessures aan het onderste deel van het lichaam; rug, heupen, knieën, enkels en alle spieren die daarbij betrokken zijn. Daarnaast heb ik interesse op hardloopgebied qua loopanalyse en advisering van looptechniek bij hardloopblessures.

Sinds mijn opleiding voor manueel therapeut zie ik meer wervelkolom-gerelateerde klachten, zowel sport-gerelateerd als algemeen. Dat is ook waar ik mij de komende jaren verder in wil verdiepen en ontwikkelen.

Professionaliteit en oprechte interesse in mensen staan bij mij hoog in het vaandel. Ik probeer naar de totale
mens te kijken, door te luisteren en aandacht te hebben voor de persoon achter de klacht.
Zelf beleef ik veel plezier aan hardlopen, yoga en groepslessen in de sportschool, maar met een mooi
boek op de bank word ik ook heel blij.

Ik heb veel zin om deel uit te maken van het enthousiaste team fysiotherapeuten bij Houwer&Ruijs.
Tot ziens in de praktijk!