Loopanalyse en loopscholing

In Nederland lopen inmiddels meer dan vier miljoen mensen hard. Door de groeiende populariteit van de sport, is er in de praktijk een toenemend aantal personen met hardloopblessures. Naast dat deze blessures vaak pijnlijk zijn, belemmeren ze ook tot sporten en zelfs tot het doen van dagelijkse dingen. De loopspecialist is er voor u om middels een loopanalyse en loopscholing de oorzaak van uw hardloopblessure te achterhalen en uw klachten te verhelpen.

Bij welke klachten is de loopanalyse geschikt?

De loopanalyse biedt uitkomst wanneer uw klachten niet willen herstellen of steeds terugkeren tijdens het lopen of hardlopen. Daarnaast is deze therapie geschikt wanneer regulier onderzoek aantoont, dat uw manier van lopen of hardlopen verbeterd dient te worden. Voorkomen is immers beter dan genezen.

De analyse

In de meeste gevallen gaat de loopspecialist met u aan de slag na doorverwijzing van een fysiotherapeut. Dit is echter niet noodzakelijk, een loopanalyse kunt u te allen tijde aanvragen. In overleg met u vindt de loopanalyse plaats in het bos of binnen in de praktijk aan de Baron Sloetkade. Op beide lokaties is er veel ruimte om een stuk (hard) te lopen. Waar de specialist precies naar kijkt, hangt helemaal af van uw klacht of  uw hulpvraag. In ieder geval kijkt hij naar uw:

  • symmetrie in bewegen
  • lichaamshouding tijdens inspanning
  • interactie in armen en benen
  • hardlooptechniek
  • schoeisel

Na de analyse volgt een advies met indien nodig een behandelplan. Denk hierbij aan het verbeteren van uw looptechniek middels loopscholing, een training op lenigheid, kracht, coördinatie, snelheid en advies betreffende uw schoeisel.

De loopanalyse en loopscholing wordt binnen onze praktijk verzorgd door Arnoud Liefers en Twan Verboom. Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de praktijk (055-3605681) of een e-mail sturen naar info@houwerenruijs.nl. Voor het maken van een afspraak, klikt u op de 'maak een afspraak button' boven aan de pagina.

Vergoedingen

Indien u een aanvullende verzekering heeft afgesloten, worden behandelingen voor fysiotherapie en/of manuele therapie meestal geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar.

Meer info over Vergoedingen fysiotherapie