Shockwave

De fysiotherapeut kan shockwave therapie inzetten om pijn in spieren en pezen te behandelen. Deze methode is door meerdere wetenschappelijke studies als zeer effectief bestempeld. Met shockwave therapie wordt de pijn rechtstreeks bij de oorsprong bestreden, zonder medicatie of chirurgie. Door middel van schokgolven wordt de pijnlijke plek direct behandeld. In sommige gevallen kan een operatieve ingreep hierdoor worden voorkomen.

Indicaties voor shockwave zijn:

  • hielspoor
  • tenniselleboog
  • golferselleboog
  • achillespeesontsteking
  • runnersknee of jumpersknee (overbelastingsklachten peesstructuren knie)
  • shinsplintsklachten (overbelastingsklachten onderbeen)
  • verkalking van schouderpezen

Shockwave therapie behandeling

Na een intakegesprek en lichamelijk onderzoek volgt meestal een echo, waardoor uw therapeut uw pijngebied goed in kaart heeft. Hierna brengt deze gel aan op het te behandelen gebied. Deze gel geleidt de schokgolven die uit een behandelkop komen, welke uw therapeut ronddraaiend op uw huid beweegt. U voelt schokgolven die pijnlijk kunnen zijn. Deze golven versnellen het genezingsproces van uw lichaam door een betere doorbloeding van het weefsel te bewerkstelligen en de stofwisseling te stimuleren. U ervaart na de behandeling direct pijnafname en bewegelijkheidstoename en u zult geen bijwerkingen bemerken.
Shockwave therapie varieert van vier tot zes behandelingen, die elk vijf tot tien minuten in beslag nemen.

Binnen onze praktijk in Apeldoorn zijn Wouter Langendijk, Twan Verboom, Onno Houwer, Iris van den Berg, Liesbeth Kaman en Menno Schotsman gespecialiseerd en gecertificeerd in shockwave therapie. Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de praktijk (055-3605681) of een e-mail sturen naar info@houwerenruijs.nl. Voor het maken van een afspraak, klikt u op de 'maak een afspraak button' boven aan de pagina.

 

Vergoedingen

Indien u een aanvullende verzekering heeft afgesloten, worden behandelingen voor fysiotherapie en/of manuele therapie meestal geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar.

Meer info over Vergoedingen fysiotherapie