Fysiotherapie bij MS of een beroerte

Wanneer u MS heeft of een andere neurologische aandoening, zoals (de gevolgen van) een beroerte, is bewegen niet altijd meer vanzelfsprekend. Het is ontzettend belangrijk om een zo actief mogelijk leven te blijven leiden. De gespecialiseerde fysiotherapeut is er voor u om u te begeleiden met een oefen- of revalidatieprogramma, zodat uw goedwerkende functies in stand worden gehouden.

Het belang van fysiotherapie bij MS of een beroerte

Fysiotherapie is erop gericht om verschillende functies zoals mobiliteit, spierkracht en balans te onderhouden en te verbeteren. Wanneer er sprake is van stoornissen in uw bewegingsapparaat ten gevolge van een neurologische aandoening, bijvoorbeeld krachtsverlies in de armen of benen, balansproblematiek of moeizamer lopen, kan fysiotherapie van grote invloed zijn. U hoeft in het dagelijks leven niet persé tegen grote beperkingen aan te lopen om in aanmerking te komen voor fysiotherapie. Het is namelijk ook van groot belang dat goedwerkende functies zo lang mogelijk in stand worden gehouden. Daaraan kan een oefenprogramma bijdragen. Het is aangetoond dat als u regelmatig beweegt, uw lichamelijke én geestelijke gezondheid erop vooruit kunnen gaan.

De behandeling

Tijdens een intakegesprek vraagt de fysiotherapeut de nodige informatie over uw medische voorgeschiedenis en uw huidige gezondheidstoestand. Vervolgens stelt u samen met uw therapeut behandeldoelen op voor de behandeling. De behandeling bestaat uit een oefenprogramma en voorlichting. Bij oefentherapie doet u oefeningen om bijvoorbeeld de spierkracht, conditie en/of de balans te verbeteren. Mogelijke andere doelen zijn: het verbeteren van de houding, het voorkomen van stijfheid, het behouden van een goede ademhaling en/of het adviseren over hulpmiddelen. In onze praktijk kunt u individueel behandeld worden, maar er zijn ook mogelijkheden om in groepsverband te bewegen. In overleg met de therapeut zal de therapie één of twee keer per week plaatsvinden

Fysiotherapie bij MS en een beroerte worden binnen onze praktijk verzorgd door Anne Bruinewoud. Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de praktijk (055-3605681) of een e-mail sturen naar info@houwerenruijs.nl. Voor het maken van een afspraak, klikt u op de 'maak een afspraak button' boven aan de pagina.

Vergoedingen

Indien u een aanvullende verzekering heeft afgesloten, worden behandelingen voor fysiotherapie en/of manuele therapie meestal geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar.

Meer info over Vergoedingen fysiotherapie