BeLife

Goed functioneren is vaak afhankelijk van uw gezondheid. Alles kunnen doen wat u wilt doen en lekker in uw vel zitten, is niet altijd vanzelfsprekend. Soms gaat het anders dan u zou willen of wensen. Heeft u het gevoel minder te functioneren door steeds terugkerende klachten, zoals chronische pijn of vermoeidheid? Of heeft de behandeling van de huisarts of psycholoog onvoldoende verbetering in uw situatie gebracht? Dan kunt u terecht bij ons. Wij helpen u uw klachten te minimaliseren, zodat u weer met plezier kan functioneren in het dagelijks leven.

Medisch Specialistische Revalidatiezorg (MSR)

Wij bieden in samenwerking met BeLife, medische specialistische revalidatiezorg en re-integratieprogramma's aan, aan mensen die langdurig fysieke en/of psychische klachten ervaren. Het kan gaan om klachten waarvoor geen medische aantoonbare oorzaak is gevonden of klachten die niet passen bij een specifieke aandoening. Wij zijn er ook voor mensen die na een medische behandeling optimaal willen herstellen of mensen met een chronische ziekte of beperking die hiermee zo vitaal mogelijk willen leven.

Onderdeel van multidisciplinair medisch centrum

In het sportgerichte multidisciplinair medisch centrum dat wij hebben opgezet, hebben wij BeLife betrokken. Samen met onder andere de afdeling orthopedie Gelre Ziekenhuis, revalidatiezorg BeLife, sportartsengeneeskunde SportmedX en diëtetiek (Di)eetslim zijn wij de 'FSH health tak' van de FSG academy in Apeldoorn. Wij zitten dus met BeLife onder één dak, wat zorgt voor een soepele samenwerking. 

Duidelijkheid

Wij zijn erop gericht om u in korte tijd duidelijkheid te geven over de oorzaak en de aanpak van de klacht. Dit gebeurt door een team van zorgverleners, die zich allen over u ontfermen, te weten: een revalidatie-arts, een fysiotherapeut, een psycholoog en een inspanningsfysioloog. Wanneer nodig schakelen wij hulp in van specialisten uit andere zorgdisciplines. Uiteraard richten wij ons op het minimaliseren van pijn en belemmeringen, maar we leren u ook om te gaan met uw klacht. Hierdoor kunt u beter functioneren in het dagelijks leven. Op die manier voert u zelf de regie over uw vitaliteit en gaat u weer met plezier aan de slag.

Toegankelijkheid

Onze revalidatieprogramma's worden over het algemeen vergoed vanuit de zorgverzekering. Uw eigen risico zal wel eerst gebruikt worden. Op basis van een verwijzing van een huisarts, bedrijfsarts of specialist gaan we samen met u aan uw herstel werken.

Arnoud Liefers is binnen onze praktijk de casemanager voor BeLife. Menno Schotsman en Heleen Booij verzorgen de trainingstrajecten. Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de praktijk (055-3605681) of een e-mail sturen naar info@houwerenruijs.nl. Voor het maken van een afspraak, klikt u op de 'maak een afspraak button' boven aan de pagina.

Vergoedingen

Indien u een aanvullende verzekering heeft afgesloten, worden behandelingen voor fysiotherapie en/of manuele therapie meestal geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar.

Meer info over Vergoedingen fysiotherapie