Bike Fitting Houwer & Ruijs Apeldoorn

Rugklachten, nekklachten, zadelpijn, knieklachten, tintelende handen en pijnlijke knieën zijn zomaar een paar voorbeelden van veel voorkomende problematiek op de racefiets of mountainbike. Deze problemen vinden we terug in de volle breedte van de sport, van toerfietser tot professional.

Fietsers geven vaak grote bedragen uit aan hun fiets en fietsonderdelen. Echter spenderen zij vaak te weinig aandacht aan een correcte houding op de fiets, waardoor er klachten kunnen ontstaan, die van invloed zijn op het rijplezier. Er is niets vervelender dan fietsen met klachten of niet eens gaan fietsen, vanwege een onnodige blessure, omdat uw houding op de fietst niet correct is of niet bij uw lichaam past.

Een dynamische bike-fitting is geschikt voor elke fietser en zorgt ervoor dat u in een comfortabele houding op uw fiets zit. Geen mens is gelijk, daarom is elke zitpositie sterk persoonsgebonden. Middels een bike-fitting wordt uw fiets aan uw lichaam aangepast en hoeft uw lichaam zich niet aan uw fiets aan te passen.

De bike-fitting wordt verricht volgens het concept van het Duitse Gebiomized (www.gebiomized.de).

Een bike-fitting duurt 90 tot 120 minuten en bevat de volgende elementen;

  • Intakegesprek (hulpvraag, aanwezige klachten etc)
  • Lichamelijk onderzoek inclusief advies en oefeningen ter ondersteuning van een comfortabele fietspositie
  • Schoenplaat controle, lokalisering en eventueel correctie
  • Videoanalyse
  • Aanpassingen, videoanalyse, aanpassingen, etc. zo vaak nodig
  • Try-out fase, evaluatie mail, eventuele re-fitting

Tarieven;

  • 150,- incl. btw.
  • Exclusief eventuele onderdelen om de juiste positie te verkrijgen (zadel, stuurpen, stuur).

Door mijn achtergrond als fietser (wedstrijdrijder), gecombineerd met mijn manueel-/fysiotherapeutische vakkennis, zorg ik samen met u voor een comfortabele fietspositie.

Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de praktijk (055-3605681) of een e-mail sturen naar info@houwerenruijs.nl. Voor het maken van een afspraak, klikt u op de 'maak een afspraak button' boven aan de pagina.

Vergoedingen

Indien u een aanvullende verzekering heeft afgesloten, worden behandelingen voor fysiotherapie en/of manuele therapie meestal geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar.

Meer info over Vergoedingen fysiotherapie