Innovatieve behandeltechniek EPTE bij Houwer & Ruijs

Innovatieve behandeltechniek EPTE bij Houwer & Ruijs

15 december 2016

Twan Verboom en Onno Houwer hebben de opleiding tot EPTE behandelaar gevolgd en met succes afgerond. EPTE staat voor Percutane, Electrolyse Therapie en is de nieuwste en meest innovatieve behandelmethode speciaal ontwikkeld voor behandeling van chronische peesontstekingen, van de knie, schouder elleboog en de achilles.

EPTE in het kort
Wanneer uw therapeut een chronische peesontsteking heeft gediagnostiseerd middels fysiek onderzoek kan hij EPTE inzetten als behandelmethode. Onder geleide van echografie brengt uw therapeut op de plaats van de ontsteking of in het overbelaste gebied een dunne naald in. De naald is vergelijkbaar met een naald die gebruikt wordt bij acupunctuur. Deze naald zal stroom geleiden precies in de kern van het probleemgebied voor ongeveer 90 seconden. De lage intensiteit electrische stroom zet meerdere processen in gang die leiden tot weefselherstel. Zo wordt de bloedcirculatie verbeterd en wijzigt de PH-waarde van zuur naar neutraal. Beide reacties stimuleren aanmaak van nieuw peesweefsel.

Voordelen
EPTE heeft tal van voordelen. Goed om te weten is dat de behandeling niet pijnlijk is. Onze therapeuten hebben EPTE ondergaan tijdens de opleiding. Zij benoemen het gevoel als onaangenaam, maar zeker niet als pijnlijk.

De voordelen op een rij:

  • Nauwkeurige lokalisatie middels echografie.
  • Uw gezond weefsel wordt ontzien.
  • De behandeling is zeer snel effectief, vaak minder pijn na 3 tot 5 behandelingen.
  • Behandelingen zijn niet pijnlijk.

Overzicht praktijken met EPTE
http://www.electrolisisterapeutica.com/en/epte-official-centers/

Afspraak maken
Vraagt u zich af of EPTE misschien wat voor u is of wilt u meer informatie? Bel dan naar onze praktijk op 055- 360 56 81 of stuur een e-mail naar info@houwerenruijs.nl. Onze secretaresses staan u graag te woord en verwijzen u door naar Twan Verboom of Onno Houwer.