Houwer&Ruijs opent nieuwe lokatie in de Full Force Sports Academy

Houwer&Ruijs opent nieuwe lokatie in de Full Force Sports Academy

6 oktober 2016

Houwer & Ruijs gaat haar deuren openen in de nieuw opgestarte internationale sportcampus, genaamd Full Force Sports Group Academy (FSG Academy) in het voormalig Wegener gebouw in Apeldoorn. Op deze campus voorzien wij breedtesporters en topsporters van hoogstaande sportfysiotherapie en draaien wij ook een fysiotherapiepraktijk zoals u van ons gewend bent op onze huidige vestigingen aan de Deventerstraat, de Baron Sloetkade en de Henriëtte van Eyklaan.

Multidisciplinair Medisch Centrum
In de FSG Academy realiseren wij een multidisciplinair medisch centrum. Door uitgebreide samenwerking met andere medische en paramedische partijen kunnen wij onze patiënten optimaal bedienen. Partners hierin zijn onder andere revalidatiezorg BeLife, afdeling orthopedie Gelre Ziekenhuis, sportartsgeneeskunde en sportdiëtiek. Het streven is dat zij uiterlijk eind januari 2017 hun intrek nemen op de campus.

Sportgerichte praktijk
Onze verbouwing is inmiddels in volle gang. Het belooft een prachtige sportgerichte praktijk te worden, van alle gemakken voorzien. Denk aan ruime behandelkamers, een mooie en functionele sportzaal, een functional screening room, moderne douchegelegenheid én uiteraard onze bekende deskundige fysiotherapeuten. Dit alles bevindt zich in een prettige en rustige bosrijke omgeving.

Functional screening room
De functional screening room is een professioneel ingerichte ruimte waar alle benodigde apparatuur staat, waarmee onze fysiotherapeut fysieke en inspanningstesten afneemt, volgens protocol. Facetten die hierbij aan bod komen zijn: flexibiliteit, mobiliteit, kracht en conditie. Met behulp van deze gegevens worden de strenghts en weaknesses van de sporter vastgelegd. Op basis van de resultaten geeft de therapeut advies, om zo effectief mogelijk en blessurevrij te groeien in de sport. 

FSG Academy
De FSG Academy is opgericht om ondersteuning te bieden aan student-atleten om (top)sport te bedrijven én te studeren met de mogelijkheid van huisvesten op de campus. Zij bieden sport en onderwijs, beide van hoge kwaliteit, in combinatie met toegewijde docenten en trainers. Hierdoor creëren zij een omgeving waarin de student-atleet zich op beide gebieden maximaal kan ontwikkelen. Meer informatie op www.fsg-academy.com

De datum van de officiële opening volgt snel. U bent van harte welkom aan de Laan van Westenenk 6.