HITT training voor de jeugd thuis met een Tabata!

HITT training voor de jeugd thuis met een Tabata!

9 september 2020

Na een langdurige periode zonder gymles op school en/of sporten bij de vereniging is het voor de meeste gelukkig weer begonnen. Na zo'n lange periode is het belangrijk om weer op een verantwoorde manier te gaan bewegen, sporten. Dit om vervelende blessures te voorkomen. Ideaal om fit te geraken is om een Tabata work out thuis te doen.

Een Tabata training is een trainingsmethode wat ook wel een HIIT training wordt genoemd. HIIT staat voor een High Intensity Interval Training. Het idee achter een HITT training is vooral dat je in een korte tijdsduur een intensieve inspanning levert. Opbouw van kracht en conditie!

Samen met Gert-Jan Wassink (Running Movements) en een aantal enthousiaste jeugdsporters hebben we 4 Tabata's gemaakt; HITT trainingen van 20-25 minuten met een bijpassende beat eronder. Eén work-out is speciaal voor kinderen van 9-13 jaar en 3 work-outs voor kinderen vanaf 12 jaar, welke ook erg leuk is voor volwassenen.

Tabata training 9-13 jaar: 

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=LNLs9ONr5YI

Tabata training >12 jaar: 

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=68fC9A1Az7Q

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=5UmFUI9wfe8#

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=dnG2_vdw470

 

De noodzaak van bewegen en sporten is overduidelijk. Regelmatige lichaamsbeweging onderhoudt/verbetert het immuunsysteem, is goed voor de conditie van hart en longen, houdt spieren, pezen en botten sterk en vermindert gevoelens van angst en stress.

Volgens de beweegrichtlijn van de gezondsheidsraad is het voor kinderen en jeugd belangrijk minimaal één uur per dag matig intensief te bewegen. Zie ook het filmpje https://youtu.be/76mTZeiuKrc.

Vanuit de kinder- en sportfysiotherapeuten van Houwer & Ruijs een aantal extra beweegtips:

 16Activiteitn-_-spelletjes-Ellen.jpeg

16-work-outs-Ellen.jpg

Wilt u telefonisch of e-mailcontact of liever beeldbellen met één van onze kinder- en/of sportfysiotherapeuten voor advies en/of ondersteunend oefenprogramma? U kunt hiervoor contact opnemen met de secretaresses van de praktijk (055-3605681) of een e-mail sturen naar kinderfysiotherapie@houwerenruijs.nl, sportfysiotherapeuten@houwerenruijs.nl of info@houwerenruijs.nl

De kinder- en sportfysiotherapeuten van Houwer & Ruijs staan voor u klaar!